kermit_theFrog 13.11.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 (edytowane) bardzo proszę o ocenę czy takie rozplanowane oświetlenia w salonie jest prawidłowe, czy jest wystarczająca ilość punktów . niestety ekipa musi pracować a architekt jest chwilowo "niedyspozycyjny". na tym rysunku widać salon, z lewej strony na całej długości sciany ma byc zabudowa kominkowa. te 3 punkty gornego oswietlenia będą w sumie skierowane przed/na kominek. dalej jest lampa która będzie oświetlać ławę a na prawej scianie znowu będzie zabudowa meblowa a przed nią 3 pkt oswietleniowe. do tego dochodzą 3 kinkiety. proszę o ocenę i pomoc. moim zdaniem może lepiej te górne punkty po 3 obok siebie zmienić na dwa podwójne - żeby "nie działo się tyle na suficie" ?? i ewenualnie te punkty z prawej strony odsunąć trochę od zabudowy w kierunku srodka pokoju? dalej - obwód G to kuchnia. tu też mi się wydaje ze jest o jeden rząd za dużo tego oswietlenia ?? Edytowane 13 Listopada 2016 przez kermit_theFrog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 15.11.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Jeżeli są wątpliwości, można przeprowadzić symulację oświetlenia odpowiednim programem komputerowym (Dialux), lub zwrócić się do aranżera wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 23.11.2016 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 niestety więcej kasy na aranżerów i projektantów nie będę wydawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 23.11.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 niestety więcej kasy na aranżerów i projektantów nie będę wydawać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wykrot 26.11.2016 00:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 niestety więcej kasy na aranżerów i projektantów nie będę wydawać Dialux jest bezpłatny i ogólnie dostępny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 30.11.2016 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 :P no niestety nie mam pozytywnych doswiadczen z nimi takie mi kwiatki wychodzą jak przyszlo realizowac projekt ze szok. ps moze ktos chce odlupic niepasującą kasetę eclisse ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 30.11.2016 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Dialux jest bezpłatny i ogólnie dostępny. wiem, dzięki. juz zainstalowałam ale nie mam czasu do tego usiąść dlatego myslalam ze mi to ktos tutaj na szybko oceni pod względem sensu i logiki takiego rozmieszczenia bo ja juz projektantom nie wierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 01.12.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Ja też nie wierzę, po kontakcie z dziesiątkami "projetów', ale typowo elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kermit_theFrog 06.12.2016 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 no a możesz ocenic ten mój ?? w tym tyg będą mi robić elektrykę na parterze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts