ppar 13.11.2016 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Wpadłem na pomysł, bu rurę doprowadzającą powietrze do domu przepuścić przez zabudowany kominek z wkładem, tj obok wkładu. Będę miał wentylację nawiewno - wywiewną, bez rekuperatora i chciałbym jakoś dogrzać powietrze zasysane. Nie chcę klasycznego DGP ze względu na brud i możliwość (mała, bo mała) zassania gazów spalinowych. Rura od wentylacji, metalowa oczywiście wchodziłaby w obudowę dołem a wychodziła górą, do sypialni i salonu. Myślałem, by była żebrowana ale nie wiem, czy takie robią. Co o tym myślicie? Da to coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 13.11.2016 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Wpadłem na pomysł, bu rurę doprowadzającą powietrze do domu przepuścić przez zabudowany kominek z wkładem, tj obok wkładu. Będę miał wentylację nawiewno - wywiewną, bez rekuperatora i chciałbym jakoś dogrzać powietrze zasysane. Nie chcę klasycznego DGP ze względu na brud i możliwość (mała, bo mała) zassania gazów spalinowych. Rura od wentylacji, metalowa oczywiście wchodziłaby w obudowę dołem a wychodziła górą, do sypialni i salonu. Myślałem, by była żebrowana ale nie wiem, czy takie robią. Co o tym myślicie? Da to coś? Nie wiem jak WM. Z punktu widzenia kominka nie ma przeszkód...Rury żebrowane produkuje Darco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts