kamilronek 13.11.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 Witam wszystkich! Posiadam na ścianach tapetę, postanowiłem zerwać ją aby zobaczyć co pod nią jest, bo powoli przymierzam się do remontu. I tu mam do was pytanie : Czy na powierzchnie która znajduję się pod tapetą mogę położyć farbę strukturalną? Czy niestety muszę zerwać warstwy pozostałej starej farby, która była pod tapetą? Z góry mówię że jestem laikiem w tych tematach. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STEGU 21.03.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2018 Witam wszystkich! Posiadam na ścianach tapetę, postanowiłem zerwać ją aby zobaczyć co pod nią jest, bo powoli przymierzam się do remontu. I tu mam do was pytanie : Czy na powierzchnie która znajduję się pod tapetą mogę położyć farbę strukturalną? Czy niestety muszę zerwać warstwy pozostałej starej farby, która była pod tapetą? Z góry mówię że jestem laikiem w tych tematach. Dziękuje za pomoc, pozdrawiam! Dzień dobry Kamilu Jeśli chodzi o tynk strukturalny to na pewno musisz użyć specjalnego podkładu dedykowanego pod tynk strukturalny, który wybierzesz (w zależności od producenta tynku, dobierzesz do niego również podkład). Nie musisz zrywać pozostałej, starej farby. Niemniej jeśli chciałbyś zamontować na którejś ze ścian np. płytki cegłopodobne: http://www.stegu.pl/produkty/plytki-ceglopodobne/ to musiałbyś dokładnie usunąć również warstwę starej farby spod tapety a następnie zagruntować całą ścianę Gruntem Stegu: http://www.stegu.pl/produkt/grunt-stegu/ Powodzenia w remoncie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 06.04.2018 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Szanowny Panie,Starą warstwę farby trzeba usunąć, powierzchnię dokładnie oczyścić, zagruntować oraz wyrównać. Warstwę starej farby można usunąć skrobakiem, a powierzchnię zagruntować używając gruntu ACRYL-PUTZ® GU 40. Rekomenduję także nałożenie gładzi która wyrówna powierzchnię. Może Pan wykorzystać gładź ACRYL-PUTZ® ST10 START. Po nałożeniu i wyszlifowaniu otrzymana powierzchnia będzie gotowa do dalszych prac wykończeniowych. Pozdrawiam serdecznie,E-rzecznik FFiL Śnieżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts