drza 14.11.2016 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Postanowiłem założyć nowy wątek bo wydaje mi się, że brakuje na forum rzetelnych informacji na temat gruntowych pomp ciepła Stiebel Eltron z serii WPC. Proszę wszystkich użytkowników tej pompy o wpisywanie swoich opinii. Wady, zalety, ewentualne problemy i uwagi. Na papierze pompa wygląda bardzo dobrze, a ciekawe jak jest w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morus666 15.11.2016 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Hej, ja mam, WPC13 - działa, ten sezon będzie jej drugim. Oczywiście pierwszy sezon kombinowania związanego z niewiedzą itp. Ten sezon już lepszy. Mam bufor, w warunkach gwarancji jest że bufor musi być, u mnie 300 litrów. Generalnie nie widzę problemów związanych z buforem jak tu niektórzy piszą. Pompa zaczyna grzać bufor jak zostaną*uruchomione pompy GZ (podłogówka + ścienne). Temperatura wejścia do bufora i wyjścia z niego w czasie startu pompy to tylko 1 stopień więc woda się w nim za bardzo nie miesza. GrW pompie ciekawostką jest to że może obsługiwać 2 biegi grzewcze w tym jeden z zaworem mieszającym. Nie używam tego aczkolwiek testowałem.Ciężko pisać o wadach i zaletach gdyż*nie mam porównaniaWydaje mi się że sprężarka mogła by być cichsza bo jest cholernie głośna i w salonie bym sobie tego nie postawił.No a tak to działa i spełnia swoje funkcje.Serwis w porządku, gdy czegoś*nie wiedziałem dzwoniłem, jeśli ktoś nie znał odpowiedzi oddzwaniał po 30 minutach. Profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 15.11.2016 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 proponuję podawać kompletny typ pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 30.11.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 WPF7 Basic 7,4kW zamontowana rok temu, ogrzewanie na poważnie od tej jesieni. Zdecydowanie głośna i nie nadaje się do domu, ale ja mam w kotłowni/garażu w bryle budynku oddzielonej od części mieszkalnej 25cm Porothermu i 10cm styropianu i niczego nie słychać. Nie wiem jak sprawić, żeby pompa nie zmieniała automatycznie czasu z letniego na zimowy, tak żeby grało to z czasem Taurona. Czy ktoś znalazł może taką opcję w sterowniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 30.11.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 WPF7 Basic 7,4kW zamontowana rok temu, ogrzewanie na poważnie od tej jesieni. Zdecydowanie głośna i nie nadaje się do domu, ale ja mam w kotłowni/garażu w bryle budynku? Bo Basic inne są cichsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mandelbrot 07.10.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2017 Mam pytanie do użytkowników WPF może ktoś rzuciłby okiem jak to jest u niego. Czy śruby o których mowa w instrukcji to te, które mam na zdjęciu pompy ? Macie je w Waszych pompach odkręcone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts