d1gital 14.11.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Dzień dobry, Mam nietypowy problem. Mam wydaną obowiązującą decyzję o warunkach zabudowy, ale dowiedziałem się, że wieś, w której zamierzam budować dom chce się przyłączyć do innej gminy. Wiem, że to zajmuje sporo czasu i decyzję wydaje ostatecznie rząd, ale i tak się trochę zmartwiłem. Z tego co wiem (sprawdziłem w necie), to decyzja o WZ przestaje być ważna, gdy: inny wnioskodawca uzyskał pozwolenie na budowędla tego terenu uchwalono plan miejscowy, którego ustalenia są inne niż w wydanej decyzji. Czyli dopóki nowa gmina nie uchwali MPZP dla sołectwa to nie mam się czym martwić? Ktoś przechodził przez coś podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.11.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 dokładnie tak, jak piszesz ... możesz spać spokojnie, tj. do uchwalenia MPZP dla danego obszaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts