msikora2 14.11.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Dzień dobry, posiadam drzwi balkonowe otwierane i uchylane Vetrex z okuciami ROTO. Oznaczenia jak na zdjęciach.. Problem: Przy zamykaniu drzwi, poruszają się wszystkie bolce za wyjątkiem tych na tylnej krawędzi zawiasowej (nie zaczepiają o zaczepy po zamknięciu), przez co krawędź ta nie przylega ściśle i jest nieszczelna. Jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 14.11.2016 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Do wymiany rozwórka czyli ten element na górze skrzydła odpowiedzialny za uchylanie. W Roto czasem wyrywa się suwak przenoszący napęd na stronę zawiasową. Ewentualnie bardzo rzadko narożnik ten nad klamką. I niech ci ktoś te drzwi wyreguluje, trą mocno o zaczep RU (na dole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ted Bear 14.11.2016 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Do wymiany rozwórka czyli ten element na górze skrzydła odpowiedzialny za uchylanie. W Roto czasem wyrywa się suwak przenoszący napęd na stronę zawiasową. Ewentualnie bardzo rzadko narożnik ten nad klamką. I niech ci ktoś te drzwi wyreguluje, trą mocno o zaczep RU (na dole). Kolega wyżej temat wyczerpał. ... osobiście uważam że opcja numer 1, okucie się rozczepilo lub zerwalo na stronie zawiasowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msikora2 15.11.2016 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Panowie nie chcę nadużywać Waszej dobrej woli, ale czy ktoś mógłby wskazać mi (link do sklepu?) o jaki dokładnie element chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Dokładnie to - jak widzisz - różne mogą być przyczyny. Nie lepiej zapytać u sprzedawcy i poprosić o serwis płatny (jeśli okna są na gwarancji to raczej nie powinno być problemu z bezpłatną wymianą). A proponuję serwis, bo poza wymianą elementu należałoby usunąć przyczynę - a to prawdopodobnie wina nieodpowiedniej regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msikora2 15.11.2016 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Nie lepiej zapytać u sprzedawcy i poprosić o serwis płatny Nie wydaje się Tobie oczywiste, że nie produkowałbym tego posta majac dostęp do ww. możliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Nie:) Różne ludzie mają powody pisania:) Jeśli nie chcesz / nie znasz "swojego" sprzedawcy, to może spróbuj u innego?Albo czekaj - może koledzy wrzucą linka bo ja nie kojarzę. Okucia Roto jakbym musiał (w życiu mi się nic jeszcze nie popsuło) - to kupowałbym albo u producenta albo w VBH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 15.11.2016 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Panowie nie chcę nadużywać Waszej dobrej woli, ale czy ktoś mógłby wskazać mi (link do sklepu?) o jaki dokładnie element chodzi? W linku masz całą gamę, w balkonie prawdopodobnie będzie 601-800 (na rozwórce są te wymiary wytłoczone) , kup i wymieniaj. Wymaga to pewnych umiejętności, można rozłączając starą rozwórkę z narożnikiem uszkodzić łączenie i wtedy najlepiej wymienić też narożnik. Jesteś z Gdyni i nie ma tak jakiegoś kumatego serwisanta? http://okucia24.com/prowadnica-rozworki-roto-nt,id66.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts