yaro137 14.11.2016 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Miało być "brzydko obrobiona dachówka" ale klawiatura coś pozjadała Po przyjechaniu na budowę zastałem coś takiego Wydaje mi się to spartaczone, ale nie wiem czy po prostu dekarze nie mieli innej możliwości. Czy powinienem za to gonić i kazać poprawiać żeby nie było widać tej normalnie zakrytej części dachówek, czy lepiej tak to zostawić. Pod kominem z kolei widzę jakieś wystające deski przy styropianie więc znowu nie jestem pewien czy to jest OK czy trzeba by coś poprawić? Czy tam nie powinna jakoś wchodzić membrana? Tu też rura od spustu chyba nienajlepiej osadzona. Czy to już może nie robota dekarza? Edytowane 14 Listopada 2016 przez yaro137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 14.11.2016 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 (edytowane) Witam serdecznie, nie oceniam kompletnie pod względem estetyki bo to rzecz indywidualna. Natomiast nie wiem czy rozwiązanie u ciebie dostatecznie odprowadza wodę od komina na zewnątrz. Mam odczucie, że kołnierz od komina lepiej jakby był" Na" a nie "Pod" dachówką jak na zdjęciu poniżej PS> Proszę nie brać mojej opinii jako fachowej porady, nie jestem dekarzem. Pisze tylko i wyłącznie na zasadzie wewnętrznych przemyśleń. Pozdrawiam. Edytowane 14 Listopada 2016 przez adam1234567 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.11.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 Witam serdecznie, nie oceniam kompletnie pod względem estetyki bo to rzecz indywidualna. Natomiast nie wiem czy rozwiązanie u ciebie dostatecznie odprowadza wodę od komina na zewnątrz. Mam odczucie, że kołnierz od komina lepiej jakby był" Na" a nie "Pod" dachówką jak na zdjęciu poniżej[ATTACH=CONFIG]373058[/ATTACH] PS> Proszę nie brać mojej opinii jako fachowej porady, nie jestem dekarzem. Pisze tylko i wyłącznie na zasadzie wewnętrznych przemyśleń. Pozdrawiam. To akurat ma dobrze zrobione, tak siecrobi. Ale zamki na wierzchu to ,,miszcz,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam1234567 14.11.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 jacek chodzi o zamki od dachówki widoczne z prawej strony komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.11.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 jacek chodzi o zamki od dachówki widoczne z prawej strony komina? Tak, nie wiem jak u mnie jest zrobioje, juteo mogenrzucic okiem ale z zadnej etrony zamkow nie widac, i u mnie opierzenie tez jest pod dachowke jak wyzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 14.11.2016 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2016 No właśnie te zamki na wierzchu wyglądają bardzo nieciekawie. Praktycznie samo się rzuciło w oczy. 2 pozostałe kominy takiego czegoś nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 15.11.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 sprawny dekarz ukryje zamki nie powinno się tak zostawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 15.11.2016 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 A czy to, że te szczoty z pod gąsiorów tak wystają to normalne? Tak jest na całym dachu. Nie przypominam sobie żebym coś takiego gdziekolwiek widział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 15.11.2016 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Gąsiory też trochę " pływają" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 15.11.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 wrzuć fotkę całego dachu, jestem ciekaw jak obrobione są okna,jeśli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro137 15.11.2016 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Okna jeszcze nie wstawione poza wyłazami. Oknami ma się zajmować jakiś ponoć fachowiec, który tylko tym się zajmuje. Zobaczymy jak to będzie. Dach wygląda o tak https://www.dropbox.com/sh/zhiej53ldztx4j2/AAAFCt-SToZwEzPQBe9BHZXea?dl=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 15.11.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 nie ma źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts