Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Brzydko obrobia dachówka wokół komina

yaro137

Recommended Posts

Miało być "brzydko obrobiona dachówka" ale klawiatura coś pozjadała :)

Po przyjechaniu na budowę zastałem coś takiego

Dach_296.jpg

Wydaje mi się to spartaczone, ale nie wiem czy po prostu dekarze nie mieli innej możliwości. Czy powinienem za to gonić i kazać poprawiać żeby nie było widać tej normalnie zakrytej części dachówek, czy lepiej tak to zostawić.

Pod kominem z kolei widzę jakieś wystające deski przy styropianie więc znowu nie jestem pewien czy to jest OK czy trzeba by coś poprawić? Czy tam nie powinna jakoś wchodzić membrana?

Dach_308.jpg

Tu też rura od spustu chyba nienajlepiej osadzona. Czy to już może nie robota dekarza?

Dach_335.jpg

Edytowane przez yaro137

Witam serdecznie, nie oceniam kompletnie pod względem estetyki bo to rzecz indywidualna. Natomiast nie wiem czy rozwiązanie u ciebie dostatecznie odprowadza wodę od komina na zewnątrz. Mam odczucie, że kołnierz od komina lepiej jakby był" Na" a nie "Pod" dachówką jak na zdjęciu poniżejdscn2631.jpg

PS> Proszę nie brać mojej opinii jako fachowej porady, nie jestem dekarzem. Pisze tylko i wyłącznie na zasadzie wewnętrznych przemyśleń. Pozdrawiam.

Edytowane przez adam1234567

Witam serdecznie, nie oceniam kompletnie pod względem estetyki bo to rzecz indywidualna. Natomiast nie wiem czy rozwiązanie u ciebie dostatecznie odprowadza wodę od komina na zewnątrz. Mam odczucie, że kołnierz od komina lepiej jakby był" Na" a nie "Pod" dachówką jak na zdjęciu poniżej[ATTACH=CONFIG]373058[/ATTACH]

PS> Proszę nie brać mojej opinii jako fachowej porady, nie jestem dekarzem. Pisze tylko i wyłącznie na zasadzie wewnętrznych przemyśleń. Pozdrawiam.

To akurat ma dobrze zrobione, tak siecrobi. Ale zamki na wierzchu to ,,miszcz,, :)