mx12098 15.11.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Witam, Skrzydło balkonowe opadło i próbuję je podnieść poprzez regulację na zawiasach. Po zdjęciu zaślepki zauważyłem, że zawias nieco się różni od tych popularnie występujących w manualach dotyczących regulacji drzwi i okien. Czy można samodzielnie regulować taki zawias ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Jesli ja dobrze widzę, to zawias ze zwyczajnymi zasadami regulacji. Tylko chyba gniazdo klucza jest zawalone tynkiem który trzeba skruszyć czymś twardym i np. odkurzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx12098 15.11.2016 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 (edytowane) Jesli ja dobrze widzę, to zawias ze zwyczajnymi zasadami regulacji. Tylko chyba gniazdo klucza jest zawalone tynkiem który trzeba skruszyć czymś twardym i np. odkurzyć. Tam od "góry" nie ma gniazda na klucz imbusowy, nie wiem jak regulować to góra dół. Zawias jest tego typu : Edytowane 15 Listopada 2016 przez mx12098 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.11.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Ach, widzę: by podnieść musisz kręcić tym "pierścieniem". Są specjalne klucze a jak nie masz to możesz użyć śrubokręta i młotka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mx12098 15.11.2016 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Ach, widzę: by podnieść musisz kręcić tym "pierścieniem". Są specjalne klucze a jak nie masz to możesz użyć śrubokręta i młotka;) Zrobione! 5 minut roboty i efekt super (młotek i śrubokręt dały radę ) finlandia Dzięki bardzo za pomoc i wskazówki, pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts