Daniellos_ 29.01.2018 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Wysuń za ścianę ile ekipa się zgodzi. Kosz żaden, a może jakiś zysk będzie.Moim zdaniem coś nie siadzie. Ma wytrzymać nacisk kilku ton na metr a ma usiąść od ciężaru swojego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 30.01.2018 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 I kolejna zagwozdka. Czas oczekiwania na okna 5 tygodni, ale jeśli zrezygnuje z poszerzenia w drzwiach tarasowych (4 cm od dołu) to czas oczekiwania 10 dni. Fachowiec cały czas odradza xps pod drzwi, rozmawiałem jeszcze z kilkoma osobami i też mówią że to niezbyt pomysł. Chyba trzeba będzie to podmurować i docieplić od środka i zewnątrz XPS poprostu Może uda się w lutym wstrzelić w pogodę i wstawić okna, Można by wtedy podłogówkę bez problemu robić i może w marcu wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrze i tanio 30.01.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Nie rozumiem twojego fachowca. Przecież drzwi są montowane do ściany i ewentualnie do nadproża. To dlaczego mają się opuścić. XPS ma wytrzymałość do 3t/m2. Popatrz na ten cepły montaż http://static.e-okna.pl/articles/18497_okna-zdjecia_1_png_montaz-drzwi-zewnetrznych-dobry-montaz-porta-montaz-drzwi-schemat.jpg?3I zdecyduj sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrze i tanio 30.01.2018 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 A i jeszcze jedno.! Zauważ że, jak dają styropian na ocieplenie balkonów, to on jakimś cudem nie siada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 30.01.2018 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Kolejne dwa dni na budowie minęły pod znakiem kucia schodów. Mam już z grubsza ogarnięty górny bieg schodów. Dziś wpadł kolega ze swoim sprzętem trochę pomóc. Duży młot z duzym dłutem robi robotę dużo wydajniej. Zostały do skucia 3 stopnie na dolnym biegu. Przed przyjechaniem Pawła zająłem się odkopaniem przepustów na elektrykę, pora na ogarnięcie kabli, które mają wychodzić z domu. Po odkorkowaniu rury okazało się, że mam w niej nietypowego gościa. Rura z obydwu stron była zatkana. Jak ona tam wlazła? Trochę boję się teraz przeciągać kable Edytowane 30 Stycznia 2018 przez ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
the_anonim 02.02.2018 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 I kolejna zagwozdka. Czas oczekiwania na okna 5 tygodni, ale jeśli zrezygnuje z poszerzenia w drzwiach tarasowych (4 cm od dołu) to czas oczekiwania 10 dni. Fachowiec cały czas odradza xps pod drzwi, rozmawiałem jeszcze z kilkoma osobami i też mówią że to niezbyt pomysł. Chyba trzeba będzie to podmurować i docieplić od środka i zewnątrz XPS poprostu Może uda się w lutym wstrzelić w pogodę i wstawić okna, Można by wtedy podłogówkę bez problemu robić i może w marcu wylewki. Hej, według mnie to coś tu śmierdzi chyba chłopaki klepią montaż zawsze tak samo i nie chce mi się uczyć czegoś nowego więc taki odległy termin (a nóż inwestor zrezygnuje). Na temat siadania xps-a szkoda gadać jak ktoś tak twierdzi to tak ja by zawracał kijem Wisłę. Napisz do Barth3z-a czy mu okna spadły z elewacji bo on ma same pakiety w ramach z xps-a. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 02.02.2018 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Dziękuje Ci za opinie. Postanowiłem poczekać na to poszerzenie. Pogoda w lutym ma być słaba, a jeszcze otwory okienne muszę podrównać. Dla jasności rozmawiamy od ułożeniu XPSa (4cm) pod drzwiami wejściowymi. Zachęcam innych do dyskusji. Bać się tej myszy czy ciągnąc kable normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 02.02.2018 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Ciągnij normalnie, przecież nic już nie zrobisz Dla spokoju ducha wsadź tam trutkę na dzień-dwa oczywiście zatykając korki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.02.2018 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 trutka to be pomysł. zdechnie i będzie kilka tygodni padlinką zalatywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 03.02.2018 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Trutki mumifikują i taka padlinka nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.02.2018 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Dopóki się nie wysuszy to wali padlinką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 03.02.2018 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Dopóki się nie wysuszy to wali padlinką. Zima idzie...nic nie będzie śmierdziało zamrozi się myszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 03.02.2018 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Zmrożenie, zmrożeniem. Ja się boje że pogryzie kabel a kilka tam ich będzie i to ziemne, drogie. Trochę szkoda by było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrze i tanio 05.02.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Wydmuchnąć sprężonym powietrzem:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saren 05.02.2018 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 trutka to be pomysł. zdechnie i będzie kilka tygodni padlinką zalatywać. Ja mam przykre doświadczenie, zapach unosił się przez kilka miesięcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.02.2018 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Postanowiliśmy z żoną że wkujemy stelaż w łazience na parterze. Jest ona dość wąska i każdy centymetr w niej jest istotny. Od frontu chce ją cofnąć na tyle aby licować płytę budowlaną ze ścianą. Chce dać jedną taką płytę 20 mm (lub 10 mm+6 mm) zamiast dwóch płyt kg (w sumie 25 mm). Z tyłu pozostanie mi około 3 cm na matę wygłuszającą. Odwiedziłem też złomowisko i zakupiłem dwa profile stalowe, które mają służyć za wzmocnienie mocowania stelaża. Zostały one oczyszczone szlifierka i pomalowane farbą cynkową dwukrotnie. W miedzy czasie zakończyłem wyrównywać schody. Cały czas dochodzą nowe kabelki w domu. Wczoraj razem z tatą zaczęliśmy rozkładać okablowanie zewnętrzne. Przestawiliśmy kozy tak aby wylot kominka nie był od wschodu – skąd tej zimy wieje dość często. Powodowało to cofanie dymu do środka co mocno irytowało, a czasami uniemożliwiało prace. Jak narazie widzę znaczącą poprawę. Proszono mnie o fote drugiego kleju jakiego używałem. ten wydawał mi się mocniejszy od szarego z solbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 08.02.2018 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Proszono mnie o fote drugiego kleju jakiego używałem. ten wydawał mi się mocniejszy od szarego z solbetu. [ATTACH=CONFIG]406805[/ATTACH] dzięki za fotkę, ten baumit polecał mi też kuzyn - jak masz porównanie z solbetem, to nie będę kombinować i ten zakupię co do montażu stelażu - fajnie to będzie wyglądać, estetycznie, chyba zaadoptuję do własnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.02.2018 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Co do stelaża najbardziej boje się odgłosów, bo z tyłu jest kuchnia. Dlatego zainwestuję tam w lepszy materiał izolacyjny niż wełna. Polecano mi maty akustyczne, a że to mały kawałek to może mi budżetu nie zrujnują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 08.02.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 Murowałem na ten klej (dobry jest) i na nieco tańszy Alpol (tak samo dobry) choć ten pierwszy wydawał się być nieco wygnodniejszy w aplikacji. Jakby bardziej plastyczny. Ale to słabe subiektywne wrażenie. Z reszta koszt kleju przy całej budowie domu jest znikomy więc można kupować co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcko 08.02.2018 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2018 dzięki za fotkę, ten baumit polecał mi też kuzyn - jak masz porównanie z solbetem, to nie będę kombinować i ten zakupię co do montażu stelażu - fajnie to będzie wyglądać, estetycznie, chyba zaadoptuję do własnej łazienki wtrącę jeszcze i ja jedno słowo: używałem i Ytonga i atlasa. Mimo jakiś 2 zł różnicy na worku to i tak wybrałbym ponownie ytonga, inna plastyczność, atlas po prostu jakby go nie zrobić to spierniczał z kielni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts