dez 28.02.2018 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2018 Na początku myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/czujnik-ruchu-mini-pir-12v-dc-led-schody-zabudowa-i7029984328.html Mam takie dwie przy schodach, jedna chodzi bez problemu od prawie 5lat, druga (bardziej eksploatowana) zgłupiała i włączała światło na ułamek sekundy i gasiła, trzeba było wymienić, po jakimś czasie znowu zaczęło tak się dziać, instalacja była sprawdzana i jest ok. Mam wrażenie że te czujki są trochę jak ledy, jak trafisz dobrze to parę lat działają, a jak masz pecha to po tygodniu zgon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 01.03.2018 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Na początku myślałem o czymś takim: http://allegro.pl/czujnik-ruchu-mini-pir-12v-dc-led-schody-zabudowa-i7029984328.html łatwo to ukryć w słupku barierki. Ale nie ukrywam że i te o których mówisz nie widniały na liście do testów. Co do schodów to tu cały czas zastanawiam się czy łączyć je z maliną. W sumie to nie jest mi to potrzebne do czegokolwiek. To ma być tylko delikatne podświetlenie nocne. Na maksa bezobsługowe, idę to się zapala. no tak ale to jest co innego, na 12V, myślałem że mówisz o sterowaniu z rPi. Ja też mam w jednym miejscu tymczasowo taką czujkę, tylko że na 230V i działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 01.03.2018 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Ja wszystkie kabelki przeciągnąłem sobie do wnęki w garażu i tam zrobię normalną puszkę z możliwością dostępu do niej. Chce w niej dać zasilacz i przekaźnik do sterowania tym oświetleniem. Zastanawiam się tylko czy przedłużenie przewodu w tym czujniku (pomiędzy płytką, a samym czujnikiem) nie będzie zakłócać jego pracy. Wydaje mi się to najmniej awaryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 01.03.2018 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2018 Coś tam sobie powoli działam. Jak mam chwilę to wpadam i podszykuje puszki pod montaż. Dziś w 3 godzinki ogarnąłem dwie potrójne puszki. Dodałem też zasilenie oświetlenie pod szafki w kuchni. W te 3 godziny udało mi się podnieść temperaturę w środku do 5 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 06.03.2018 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Norbi89 06.03.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 No pogoda zaczyna pasować Jak rozwiązujesz zasilanie pod szafkami ? 230V potem zasilacz gdzies ukryty i pod nie ledy ? Bedziesz załączał przed czy za zasilaczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 06.03.2018 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Zamysł jest taki żeby ukryć w jednej z szafek zasilacz. Załączać chce przy pomocy łącznika dotykowego podłączonego do obudowy. Zastanawiam się (i pewnie tk zrobię) nad włączaniem niezależnie lampek po obydwu stronach kuchenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 06.03.2018 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2018 Robi się coraz cieple więc pomyśleliśmy o przygotowaniach do montażu okien. Zanim wróciłem z pracy tato zrobił pierwszą przymiarkę i okazało się że da się to robić nie zbijając desek. Drugą dobrą wiadomością jest to, że odchyły są niewielkie i ich korekta zajmuję mało czasu. Okna na górze zostały ogarnięte w jakieś 40 minut. Tylko w jednym przypadku użyliśmy szlifierki z tarczą do szlifowania. Odrysowaliśmy od razu linie na parterze i okazało się, że równania nie ma wcale tak dużo. Ustaliliśmy, że zrobimy to już po odbiciu desek w dniu montażu okien. [next day] Dziś za cel obrałem równanie słupów w ścianie kolankowej w pomieszczeniu z oknem. Pyli dość mocno ale liczę, że późniejsze pracę będą dużo prostrze dzięki temu. Dlaczego tak przyspieszamy z oknami? Dziś dostałem telefon, że w sobotę ekipa chce wchodzić z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 07.03.2018 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Mój piec rozgrzał się dziś na dziwny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 07.03.2018 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Mój piec rozgrzał się dziś na dziwny kolor [ATTACH=CONFIG]408831[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]408833[/ATTACH] To jest reklama jednej z sieci na T... Nawiązać przyjaźnie sąsiedzkie na przedmieściu? hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.03.2018 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Jeśli już o kolorach. Dlaczego forum zrobiło się żółte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.03.2018 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Panowie dziś święto Pań, Nie tylko drinka można postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.03.2018 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Dziś dzień testów. Tato zajął się robieniem kratownic DIY do posadzki. Ponownie w użyciu jest darmowy drut fi 6. Aby robota szła przyjemniej tato zrobił sobie szablon. Kratownice chcemy dać w krytycznych miejscach: garaż, kotłownia, pod kominek, na kanalizacje na poddaszu( cienko posadzki tu wychodzi), może pod lodówkę? W sobotę ma podjechać posadzkasz na rozmowę już na budowie. Jakiś tam system na to już wypracowany. Zobaczymy ile się uda tego zrobić w tak zwanym miedzy czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 09.03.2018 00:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Wiecie gdzie mogę kupić XPS 2/3 cm i 5 cm na płyty? Potrzebuje 3 płyty 5 cm i 2 2/3 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 09.03.2018 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Wiecie gdzie mogę kupić XPS 2/3 cm i 5 cm na płyty? Potrzebuje 3 płyty 5 cm i 2 2/3 cm. w Castoramie? ale to się nie opłaca cenowo może w bacie? w liroju masz teraz promocję - nie chcesz wziąć całego opakowania za ca.100zł i opchnąć pozostałość na olx? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 09.03.2018 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2018 Kolejne popołudnie na budowie. Dziś robota we trzech, Przyjechał brat ze stolicy Choć może trochę przypominało to spotkanie towarzyskie bo roboty nie było dużo. Tato kręcił dalej siatki do posadzki, a my zrobiliśmy dojście do wszystkich otworów okiennych. Zarobiłem też kilka kolejnych puszek. Generalnie dzień na plus. Jutro o 6.00 zaczynamy odbijać deski z okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 10.03.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2018 Wiecie gdzie mogę kupić XPS 2/3 cm i 5 cm na płyty? Potrzebuje 3 płyty 5 cm i 2 2/3 cm. Ja kupowałem pojedyncze płyty w LM. Jak brałem paczkę to z alle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 11.03.2018 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 (edytowane) Wczorajszy dzień zaczęliśmy zgodnie z planem w granicach godziny 6 i zajęliśmy się odbijaniem desek. Na pierwszy ogień poszły drzwi tarasowe, a następnie cała góra gdzie mieliśmy już wstępnie oszlifowane otwory okienne. Chłopaki od okien byli nawet lekko przed czasem, wiec już na starcie pozytywne zaskoczenie. Fachowcy wzięli się do montażu pierwszego okna na poddaszy, w miedzy czasie sprawdzili resztę otworów i okazało się, że w pokoju dziecięcym musimy troszkę podszlifować. W czasie gdy ekipa montowała okna my równaliśmy otworu okienne na parterze. Szlifierka kontowa z tarczą do zdzierania betony robiła to dość szybko choć pyłu była olbrzymia ilość. Edytowane 11 Marca 2018 przez ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 11.03.2018 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 Zdecydowaliśmy się na montaż okien lekko wysuniętych poza obrys muru na pianę o podwyższonej elastyczności. Chłopaki zakończyli montaż około 15.30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 11.03.2018 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2018 (edytowane) W domu z oknami jest dużo jaśniej i jakoś tak przestrzenniej. Ogólnie miła odmiana od ciemnej jaskini jaką były te wnętrza zimą. Dzień był jeszcze młody więc zabraliśmy się za układanie styropianu. Jednak przed tym trzeba było pozbyć się pyłu. Tymczasowo podłączyliśmy kozę do komina w salonie. Bardzo miło zaskoczył mnie ciąg komina. Piec osiąga dużo lepsze efekty niż podczas wcześniejszego rozwiązania. Trzy razy wychodziłem na zewnątrz żeby zrobić zdjęcie pierwszego dymu z naszego komina. Niestety nie udało mi się tego uchwycić bo dymu nie było widać. Do pomocy ruszyły też dziewczyny. Ułożyliśmy styropian w pokojach dziecięcych na poddaszy. Styropian przy ścianach i ewentualne przejścia peszli dodatkowo pianuję. Edytowane 11 Marca 2018 przez ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts