ufbufkruf 03.04.2018 22:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2018 Jutro wchodzą tynkarze. Trochę tematów pozostało do zamknięcia przed ich wizytą. Gdy byłem w pracy teść powycinał piankę z okien i zasmarował ją silikonem. Wpadli też tynkarze przygotować sobie warsztat na jutro. Wapno się lasuję, towar sobie porozkładali, woda w beczkach. Panowie wpadli na świetny pomysł wycięcia "progu" z bloczka komórkowego przy drzwiach żeby im się lepiej taczką jeździło. Na szczęści zostali skutecznie od tego pomysłu odwiedzeni. Co prawda zarzekali się, że po robocie go wkleją. Po powrocie z pracy żona pomogła przez chwilę tacie oklejać okna i zrobiła dokumentację zdjęciową okablowania, które ma zniknąć pod tynkiem. Na okna użyliśmy grubszej foli. Ojcowie kończyli oklejać okna a ja wypełniłem szczeliny między stropem, a ścianami działowymi pianką. Postanowiłem też zabudować pion wentylacyjny tak aby możliwe było otynkowanie ściany za jednym zamachem. Chce dać tu siatkę już w tynk żeby uniknąć spękania na łączniu. Wymagało to poprowadzenia kanału od rozdzielacza oraz uporządkowania kabli. Postanowiłem je skręcić i zlutować dodatkowo. Jakoś nie ufam złączkom w miejscach do których później nie będę miał dostępu. Ciętą krawędź płyty zabezpieczyłem silikonem żeby nie chłonęły wilgoci z tynku. Płytę zaimpregnuje jutro rano środkiem ograniczającym chłonięcie wody. W miedzy czasie kilka pomniejszych temacików wpadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 04.04.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Idziesz do przodu Fajnie to już wygląda, po tynku będzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 04.04.2018 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2018 Dzień zacząłem razem ze słońcem. W pierwszej kolejności zagruntowałem dobudówkę z karton-gipsu impregnatem zmniejszającym chłonność wody. W miedzy czasie było sporo kolejnych drobnostek, od kabla który trzeba było podkuć po te grubsze jak osadzenie puszki oświetlenia zewnętrznego na elewacji. Przed ósmą pojawili się tynkarze. Chłopaki ledwo wysiedli z samochodu, a już betoniarka zaczynała kręcić towar na obrzutkę. W trakcie gdy ekipa znosiła sprzęt od sąsiada ja zabierałem się za wspominane już kable. Ta puszka ma zginąć pod tynkiem. Chłopaki nie marnowali czasu i jechali z obrzutką. Na kanale została położona siatka. Trochę się chlapię. Chłopaki obrzucili salon, gabinet i hol oraz obsadzili kilka narożników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 05.04.2018 03:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2018 Dlaczego puszki nie mają założonych zaślepek i schowanych przewodów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 06.04.2018 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Zaślepek uznałem za zbędne. Chłopaki chowają kable już przy tynkowaniu. Robota posuwa się do przodu. Ładnie widać różnice pomiędzy belką zalewaną betonem, a gotowymi nad oknami. Tato wykorzystał ładną pogodę i przygotował wiatkę na sezon wiosenno-letni. Ogarnąłem też okablowanie na zewnątrz budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 06.04.2018 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2018 Na dzień wczorajszy mam już tynki na gotowo w pokoiku na dole i w połowie salonu. Obsadziliśmy też skrzynkę pod rozdzielacz podłogówki na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 07.04.2018 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Dekielki do puszek kosztują między 19 a 29 groszy. Ja kupiłem 150 szt i kilkanaście zostało.Pokaż proszę zdjęcie podłączenia komina? Obrzuta była tam już zrobiona i żadnej dylatacji nie widziałem. U mnie na początku narzucili tynku a potem go wyskrobywałem, wkładałem wełne a wokół ujścia komina dałem dwa razy okrąg z pianki by go na,koniec wydłubać. Będzie ok 1 cm szpary. Wydaje mi się, ze w innym przypadku coś może pęknąć a czuję, ze nie tynk tylko wkład ceramiczny podczas palenia. Mylę się? PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.04.2018 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Nie mylisz się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 07.04.2018 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 Zdjęcie drugiego komina ale w tym wygląda to tak samo. Po waszych wpisach w tynku zrobiłem centymetrową szczelinę. Relacja z wczoraj i dzisiaj będzie jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 07.04.2018 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2018 W swoim dzienniku zamieściłem podobne zdjęcie (jedno z ostatnich zdjęć) - tam jeszcze na nie wydłubałem tej pianki bo czekam aż tynk bardziej stwardnieje. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.04.2018 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Wyskrob tynk ze środka trójnika póki świeży. Ciężko będzie podłączyć cokolwiek jeśli będzie tak uwalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Tynkowania ciąg dalszy. Parter teoretycznie gotowy. Pozostało poprawić osadzenie puszek bo te coś chłopakom się z poziomicą kłóci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Chłopaki wykonali sobie rusztowanie i obrzucili klatkę schodową i hol na poddaszu. Odważni są... Na łączeniu płyty gk i pustaków dali siatkę. Pierwszy raz od dawna na budowie działo się samo, a ja wykorzystałem czas przed pracą inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Aiki dziękuję za wskazówkę, dzięki niej dowiedziałem się, że trójnik odkleił się od komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.04.2018 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Przyklej spowrotem jeśli to ceramika od ceramiki się odkleiła (tak to zrozumiałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Tak dokładnie się stało, a fabrycznie klejony był. Element trójnika który wyjąłem wygląda dokładnie jak ten w zestawie naprawczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 08.04.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Oczyść. Kup masę na którą kleiłeś ceramikę jak murowałeś komin i wklej. Chyba, że są jakies pęknięcia na elementach. Dokładnie tak samo zrobił by serwis.U mnie wymieniali ramkę wyczystki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 Jutro przy świetle dziennym obejrzę to dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.04.2018 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 I mnie już widać z satelity. Swoją drogą geoportal dużo częściej aktualizuje swoje zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 09.04.2018 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2018 Tynkarze dziś zakończyli robotę (nie licząc jutrzejszych poprawek:P ). Tu zdjęć jeszcze nie mam, ale zrobiłem przed pracą fotki trójnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts