seler2 12.10.2018 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2018 Nie wygląda dobrze ta płyta. U mnie po montarzu pojawiły się nieszczelności pod płytą i kominkiem, próba zgłoszenia reklamacji skończyła się wysłaniem kupującego na drzewo z komentarzem że na pewno za wcześnie zasypane i uszkodzone w trakcie. Ponieważ przecieki były niewielkie zabezpieczyłem je zaprawą do uszczelnień i jest ok ale niesmak na szambiarza pozostał. Ewidentnie jest to ich standardowe podejście na usterki ale takiego spękania bym nie odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 16.10.2018 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 W poniedziałek przed pracą wyskoczyłem na budowę i zacząłem ocieplać południową ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 17.10.2018 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2018 Dzień wolny więc udało się trochę podgonić. Dzień rozpocząłem od doczyszczenia okien na ścianie szczytowej. Niestety dopadł mnie tu czas. Robota tylko po pracy wydłuża prace przy elewacji, a co za tym idzie i długość jaką okna są zaklejone folią. Na ścianie szczytowej nie pomogło słońce operujące na nią dość intensywnie. Do usunięcia zaschniętego kleju użyłem odrdzewiacza. Poradził sobie bardzo fajnie. Jak już byłem przy tych oknach obsadziłem parapety zewnętrzne. Jeden z nich był trochę za długi i musiałem go skrócić. Ponieważ bałem się używać tu kątówki, żeby nie rozgrzać ocynku, użyłem zwykłych nożyc do blachy. Delikatna korekta kombinerkami i parapet wygląda jakby taki był od zawsze Udało mi się podgonić trzy kolejne warstwy na ścianie południowej. W tych warstwach były tylko 3 całe tafle styropianu. Na tej ścianie postanowiliśmy po każdym etapie zdejmować taśmę i naklejać ją na nowo przed kolejnym. Po przyjściu taty zajęliśmy się rozstawieniem rusztowania. Problemem tu była lukarna, której szerokość nie pozwoliła rozstawić pełnego przęsła rusztowania. Dzięki pomysłowi taty dość sprawnie sobie z tym poradziliśmy. Ponoć pogoda ma się psuć, więc wziąłem urlop do końca tygodnia i trzeba podgonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 19.10.2018 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2018 (edytowane) Przez ostatnie dwa dni udało nam się ocieplić tą ścianę do końca, obsadzić narożniki i zakołkować. Przed siatką jeszcze glify drzwi. Ale tu będę próbował je zdjąć. Boje się żeby ich nie zniszczyć Edytowane 20 Października 2018 przez ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 20.10.2018 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2018 (edytowane) Dzień rozpoczęliśmy od obrobienia glifów drzwi wejściowych. Niestety nie udało ich się zdjąć więc musieliśmy zabezpieczyć je folią.Dziś z pomocą taty i wujka zatopiliśmy siatkę na tej ścianie. Przyjechał też serwisant od producenta kotła i rozpoczął okablowywanie kotłowni. Jak narazie mały pająk ale w poniedziałek ma być kończone. Pomimo drobnego deszczu, który uprzykrzał nam dzień udało się zakończyć robotę z siatką. Tu duzy ukłon w stronę taty i wujka, to oni odwalili tu większość roboty. Edytowane 28 Października 2018 przez ufbufkruf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 21.10.2018 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Elewacja grafit 15? Jaka firma jaka lambda I wreszcie jaka cena jesli chcialbys sie podzielic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 21.10.2018 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2018 Przy jednej ścianie (robionej w tamtym roku przed dachem) używałem styropianu firmy Styropian Plus 033. Robiło nim się niby spoko. Choć teraz udało się kupić styropian 031 firmy styr-bud i ten jest wyraźnie "twardszy". Niby i to to żadna znana firma ale różnica jest dość duża jeśli chodzi o odczucia w dotyku czy pracy na materiale. Mam nadzieje, że nie zostanie to potraktowane jako reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 23.10.2018 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Wczoraj udało nam się zaciągnąć ścianę druga warstwą kleju i ja zatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniellos_ 23.10.2018 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 Wszystkie 033, które machałem były miękkie. Generalnie nie polecane przez fachowców. Za to lubiane przez developerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 24.10.2018 23:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Pogoda nie rozpieszcza przez ostatnie dwa dni. Wczoraj tylko posprzątaliśmy trochę w środku. Natomiast dziś zajeliśmy się szpachlowaniem łączeń płyt katronowo gipsowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 25.10.2018 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Dziś na budowie byłem tylko dwie godzinki przed pracą. Ponieważ nie padało rozpocząłem ocieplanie ostatniej ściany. Udało mi się zużyć tu większość odpadów z poprzedniej ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 26.10.2018 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Podczas mojej obecności w pracy żona zaliczyła pierwsze wybieranie popiołu. Kocioł pracuje ma pełnych obrotach od poniedziałku Ilość i jakość popiołu robi wrażenie. Na mnie pozytywne Ponieważ pogoda po pracy pozwoliła popracować na zewnątrz zająłem sie obsadzaniem parapetów. Udało się ogarnąć ścianę frontową. Niestety połamałem plastikowy bok od ostatniego parapetu i musi poczekać do jutra. W tym samym czasie tato zajmował się obrabianiem glifów okiennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 28.10.2018 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Wczorajszy dzień upłynął pod znakiem robót zewnętrznych. Udało się ogarnąć finalnie glify na oknach ściany frontowej. Są już gotowe do malowania. Ostatni parapet został obsadzony i udało się dokończyć ocieplanie ostatniej ściany. Zakołkowaliśmy taflę brzegowe i te pionowe przy skosie oraz obsadziliśmy narożniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 30.10.2018 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2018 Wczoraj udało nam się zatopić siatkę na ostatniej ścianie. Rozpoczęliśmy też budowę stelaża w ostatnim pomieszczeniu. Dziś już przedścianka została już obudowana płytą. Udało nam się ogarnąć część stelaża na skosie. Trochę myślenia było ponieważ jętki mają być widoczne. Zobaczymy czy nasz pomysł na stelaż się sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 31.10.2018 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2018 Pogoda dobra. Klej na ścianach schnie ładnie więc nie ma na co czekać i trzeba brać się za kończenie elewacji. Pracę rozpoczęliśmy od zaciągnięcia ścianki garażu drugą warstwą kleju. Następnie ściana frontowa otrzymała pierwszą warstwę podkładu. Druga warstwa kleju zaczęła trochę podsychać, choć do odpowiedniego poziomu trochę jej brakowało, więc udało się wstępnie zatrzeć klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 02.11.2018 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2018 Rewelacyjnie Wam to idzie. Zaczęliśmy w podobnym czasie, a u mnie jeszcze tyle roboty! Macie wprawę z tą siatką i klejem, ja się trochę obawiam tego etapu. No i w środku już domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 03.11.2018 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2018 Powiem Ci że jest olbrzymi różnica pomiędzy ścianą, którą zaczynaliśmy, a kolejnymi. Przede wszystkim przy wtapianiu siatki nie żałujemy kleju. Zacieranie na mokro też robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 04.11.2018 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2018 Tato pomalował glify na parterze oraz ścianę garażu. Wymaga on jeszcze jednego malowania i będzie koniec z elewacją Zamontowałem pierwszą rynnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 08.11.2018 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2018 Kilka dni nie pisałem. Elewacja pomalowana podkładem. Rynny zamontowane. Rusztowanie rozebrane. Po 53 dniach udało się zakończyć prace przy elewacji. Powoli kończymy też zabudowę skosów. Wróciliśmy do ostatniego pomieszczenia. "Świetlica" ma już zbudowane obydwie przedścianki. Zielone płyty tylko dlatego że to akurat odpad z innego miejsca. Jeden ze skosów ma już rozwieszone wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 10.11.2018 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2018 Wczoraj udało mi się położyć pierwszą warstwę wełny. Może trochę na opak to robię ale chce po jednej stronie przetestować czy moje rozwiązanie zda egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts