Kamil_ 29.11.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Uuuu! Jak kolega wyżej, będzie zabawy z kaflami, a później z czyszczeniem kurzu z każdej wnęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 29.11.2018 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2018 Dziś zamontowaliśmy puszki pod dodatkowe oczka w pomieszczeniu nad garażem. Wkleiłem też ostatnie puszki w tym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 03.12.2018 22:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2018 Przyszła kolej żeby skupić się na gipsowaniu. Ponieważ kończy się tuff tape postanowiłem z jego pomocą zezbroić połączenia sufitu w salonie i gabinecie i dopiero później przejść na poddasze z tym co zostanie. W pierwszej kolejności zabraliśmy się za połączenia płyt sufitów i skosów. Udało nam się ogarnąć sypialnie, garderobę, łazienkę, pralnię i dwa łączenia w korytarzu. Wstawiliśmy też ostatni narożnik pokoju z oknami dachowymi. Zdjęcie tylko jedno bo wszystkie wyglądają prawie tak samo Jutro po pracy szybkie zakupy i jedziemy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 10.12.2018 23:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2018 Robota z gipsowaniem łączeń idzie do przodu. Gdy już mieliśmy prawie wszytki łączenia zebrojone przyszła koleje na szlifowanie. Ponieważ z żoną zrobiliśmy sobie małe wolne w weekend tu ukłony należał się tacie, który z pomocą żyrafy zajął się tą robotą. Dziś z kolei się z tatem mijaliśmy, on wpadł przed pracą dokończył szlifowanie, zrobiłem zaprawki uniflotem i na koniec gdzie się dało zagruntował. Ja z kolei wtapiałem fizelinę i tuff-tape w garderobie bo jakoś umknęło nam tam większość łączeń na ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 11.12.2018 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Żyrafę kupowałeś? Jaki model? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 11.12.2018 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Żyrafa Szlifierka ścienna i sufitowa PARKSIDE kupiona w lidlu za 400zł. Stwierdziłem że taniej wyjdzie niż wypożyczyć. Jak narazie jestem zadowolony, robi robotę. Ale to dopiero początki używania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 11.12.2018 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Ja kupiłem na allegro za niecałe 600, scheppach, brat kupił podobną ale lepszą wg niego bo jego ledy są do okoła tarczy a nie punktowo jak umnie (podobno mega robote robi takie oswietlenie) + ma wbudowaną tirbinę i nawet bez odkurzacza odciąga pył. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 13.12.2018 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Zabawa z łączeniami płyt trwa nadal. Dochodzą nowe, te, które są szlifujemy, nakładamy drugą warstwę już gładzi "białej". Z ciekawszych rzeczy pojawił się pierwszy regulator pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 13.12.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Szlifujesz łączenia przed położeniem warstwy finiszowej czy coś nie zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 13.12.2018 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Szlifuje. W kotłowni gdzie mam już tak sufit na gotowi zrobiony robiłem tak. Uniflot, fizelina/papier, uniflot później przeszlifowanie nadmiaru. Na to dwie warstwy stabila coraz szerzej przycierajac każda warstwę i gruntując. Pomimo tego że wiem gdzie są łączenia nie jestem w stanie ich zobaczyć. Ale to może być też efekt braku naturalnego światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 13.12.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Po przeszlifowani uniflota nie gruntujesz? Ja łączenia tylko przejeżdżam pacą zeby zrownac, potem q2 potem q3 szerokoi dopiero szlifowanie i grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.12.2018 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Jak szlifujesz to gruntujesz. nie gruntujesz może się zwinąć przy malowaniu za wałkiem. Oby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 13.12.2018 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 oczywista oczywistość ja się tylko dziwię że kolega każdą warstwę szlifuje i gruntuje... pomijając fakt że jakby po szlifowaniu spoin nie gruntował, chyba że coś źle czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 13.12.2018 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Wybaczcie skróty myślowe. Oczywiście po każdym szlifowaniu jest grunt, na uniflot też. Nie każde szlifowanie jest takie same uniflot dosłownie przelecę pacą czy żyrafą żeby się strupów czy innych takich pozbyć. Kolejne warstwy są szlifowane już dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seler2 13.12.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Uniflot przeleć kantem pacy żeby zerwać strupy - nie trzeba szlifować i gruntować, kolejne warstwy nakładaj jedna na drugą bez szlifowania. Dopiero po q 3 szlifuj i gruntuj, teraz masz wszystkie warstwy oddzielone gruntem czyli gips do gipsu nie wiąże. Nie wiem czy któryś system przewiduje taką kombinację... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarokar 16.12.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 (edytowane) Cześć dziennik przeczytany - bardzo fajny i pomocny bo dużo zdjęć. Wiele ciekawych rzeczy zobaczyłem za dziękuje i gratuluje roboty! Mam do Ciebie pytanie na temat wentylacji. Mam w planach mały (84 m2) domek parterowy z płaskim dachem. W projekcie jest stropodach na Terivie i taki będzie. Miałem robić grawitacyjną jak w projekcie ale oczywiście po iluś tam wątkach tutaj przekonano mnie do mechanicznej. Nie planuje sufitów podwieszanych (ma być prosto, szybko i tanio) więc chyba nie ma wyboru i przewody tylko w garach terivy moge dać. Sama instalacja nie będzie rozbudowana bo to dla 2 osób - 3 punkty nawiewne w pokojach i 2 wywiewne (kuchnia i łazienka) Nurtuje mnie jedna rzecz - wszędzie mówi się o wykraplaniu na zewnątrz przewodów. Niw wiem dokładnie czy chodzi o nawiew, wywiew, czerpnie czy wyrzutnie ale wiem że się skrapla. Co w takim razie w przypadku gdy skrzynka rozdz. przewody i rozprężne będą w stropie a dokładnie w częściowo w otworach podłużnych garów no i przewody które idą w poprzek + skrzynki w betonie? U ciebie widziałem że ida same przewody - czy tak ma być, nie będzie się gdzieś skraplała woda na zewnątrz przewodów/skrzynek? Z tym że u Ciebie strop jest między kondygnacjami a u mnie ma być teriva kilka cm betonu i ocieplenie styro czyli po prostu stropodach. Boje się o to skraplanie bo żeby przewody jakoś izolować to już tam nie mam miejsca. Czy jest to wykonalne żeby było OK czy trzeba szukać innego rozwiązania? Edytowane 16 Grudnia 2018 przez jarokar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 16.12.2018 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2018 Szczerze bardziej bałbym się tego wykraplania gdybym miał bym to schowane pod sufitem podwieszonym niż jak jest wewnątrz garów od terivy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarokar 17.12.2018 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Ale konsultowałeś to z kimś czy tylko tak na "czuja" - obawiam się tego zagadnienia bo tu nie ma miejsca na błędy. O ile w zabudowie zawsze można coś poprawić to po zalaniu stropu nic się nie zrobi przecież. Znalazłeś jakiś dziennik na fm gdzie też ktoś robił tak wentylacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 17.12.2018 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Widziałem w internecie kilka takich realizacji. Wykraplania boje się na strychy bo tam będzie różnica temperatur największe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ufbufkruf 20.12.2018 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Dziennik uzupełnie wieczorem, a teraz pytanko. Który system do poziomowania płytek polecacie? Warto brać te szczypce do niego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts