sebapulawy 15.11.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 witamChciał bym zapytac kolegów czy ktos już montował rekuperacje w zamieszkałym domu? Jak ewentualnie to wygląda, tzn chodzi mi o to czy duzy rozpierdziel?A może ktoś może polecic firme z luelskiego do wykonania WM.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dembi 16.11.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Zgłoś się do hurtowni wentylacyjnej (Goleniewski poleci Ci dobrego instalatora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 22.11.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 witam Chciał bym zapytac kolegów czy ktos już montował rekuperacje w zamieszkałym domu? Jak ewentualnie to wygląda, tzn chodzi mi o to czy duzy rozpierdziel? A może ktoś może polecic firme z luelskiego do wykonania WM. Pozdrawiam Witam! Zastanawiałeś się może nad indywidualną wentylacja pomieszczeń? zdecentralizowane urządzenia wentylacyjne można zamontować w poszczególnych pomieszczeniach. Do wykonania prostej instalacji potrzebny jest jedynie przepust w murze lub rdzeniowany otwór wiertniczy w ścianie zewnętrznej danego pokoju oraz przyłącze 230 V. System ten nie wymaga instalacji kanałów wentylacyjnych. Więcej danych technicznych na temat naszego urządzenia możesz znaleźć TUTAJ. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 22.11.2016 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) A ja poproszę konsultanta o szczegóły: zużycie prądu w zależności od obciążenia i odzysk w zależności od przepływu. Mogą być wykresy:-) Edytowane 22 Listopada 2016 przez scruffty literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 23.11.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 A ja poproszę konsultanta o szczegóły: zużycie prądu w zależności od obciążenia i odzysk w zależności od przepływu. Mogą być wykresy:-) Witam ponownie ! Zgodnie z dokumentacją techniczną naszego urządzenia, do której odsyłam TUTAJ (Vitovent 200) maksymalny pobór mocy wynosi 23W. Oczywiście dla różnych przepływów jest on zmienny i wygląda to następująco: W razie dalszych pytań jestem do dyspozycji. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 23.11.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Dziękuję za odpowiedź, dalsze pytanie jest nadal aktualne i już zadane, ale jakoś Pan na nie zechciał odpowiedzieć tj.: Jaki jest odzysk w zależności od przepływu, może być wykres, ale nawet skokowo już będzie to jakaś informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 23.11.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Zapomniałem odpowiedzieć jeszcze na Twoje drugie pytanie odnośnie sprawności. Jak podają w parametrach technicznych wynosi ona odpowiednio: Sprawność cieplna zgodnie z dyrektywą ErP 75%Stopień dyspozycyjności ciepła wg Niemieckiego InstytutuTechniki Budowlanej 83% Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 23.11.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Liniowo, bez względu na przepływ powietrza? Nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 23.11.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 To maksymalna sprawność uzyskana w warunkach laboratoryjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 24.11.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Liniowo, bez względu na przepływ powietrza? Nie wierzę Witam ponownie ! Niestety w dostępnych mi dokumentach technicznych nie znalazłem więcej informacji na ten temat. Wyślę, zapytanie do naszego działu technicznego, być może oni dysponują takimi wykresami . Jak tylko otrzymam satysfakcjonujące informacje to je tutaj podeślę. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts