Kossa1982 16.11.2016 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Witam Jestem na etapie SSZ (okna, dach z papą ) chce przez okres zimowy osuszyć ściany i robić elektrykę. Chce zrobić drzwi tymczasowe ocieplone odpadami styropianu, uszczelnić okap styropianem oraz zrobić na kalenicy mała wentylacje. Czy uważacie ze takie zabiegi oraz 11 ceglasta koza wystarczy ? Z góry dziękuje za odpowiedzi na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 16.11.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Zależy jaka zima będzie. U mnie w zeszłym roku udało się porobić instalacje dogrzewając taką kozą, ale zima była lajtowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qba30 16.11.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Mam dom w stanie takim jak opisujesz a w środku stoi koza też z 11 cegłami. Powierzchnia całkowita 220 m2, cały dzień palenia w piecu a temperatura podnosi się ledwo o 3 stopnie... dwie godziny po wygaśnięciu pieca temperatura wraca do wyjściowej. Moim zdaniem koza jest dobra ale żeby się przy niej zagrzać a nie suszyć ściany. Myślę, że lepiej odsłonić okap- niech dom porządnie przewieje i przemrozi... Jak się śpieszy z osuszaniem to lepiej wstawić osuszacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 17.11.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Moim zdaniem nic nie zyskasz stosując takie zabiegi. Zapewnij tylko odpowiednią wentylację, nie zatykaj żadnych dziur. Gdyby były np. niedosuszone tynki gipsowe to już co innego. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AntonKon 17.11.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Zgadza się. Sam jestem na etapie budowy konstrukcji, która jest ze stali, a do tego dochodzi kilka materiałów, które niestety pochłonęły wilgoć. Ja uważam, że kozą to nie wysuszysz tego tak jakobyś chciał. Najlepiej by było, jak napisał przedmówca zapewnić odpowiednią wentylację a do tego zastosowałbym pochłaniacze wilgoci. Najlepiej aby były mechaniczne, wtedy masz pewność , że ich wydajność będzie bardzo konkretna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 17.11.2016 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Może napisz jaką powierzchnię chcesz ogrzać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kossa1982 17.11.2016 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 (edytowane) Wielkie dzięki za poprzednie odpowiedzi. Mam 180m2. Edytowane 17 Listopada 2016 przez Kossa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
talar 05.12.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Koza dogrzeje tylko to pomieszczenie w ktorym stoi. Palilem taka na 8 cegiel. Kiepsko widze to 180 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts