cezarywinnicki 16.11.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 (edytowane) Tu była reklama Edytowane 4 Lipca 2017 przez Redakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 16.11.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Witam, Nadchodzi okres grzewczy, ogrzewam dom gazem, chciałem oszacować koszty na tą zimę bazując na swoich rachunkach z zeszłego roku. Trafiłem na kilka lepszych i gorszych kalkulatorów, więc chce podzielić się z Wami tymi lepszymi:: Mając rachunki z ostatniego roku masz wszystkie narzędzia do wyliczenia kosztów na rok następny. Będą takie same przy założeniu identycznych temperatur wewnątrz i na zewnątrz domu, takiego samego zużycia cieplej wody i założeniu, ze rok poprzedni nie był pierwszym rokiem zamieszkiwania. Każdy z tych "kalkulatorów" pozwala co najwyżej na szacunki z dokładnością +- 30%, jeśli nie mniejszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 16.11.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 cd24 pokazał (mniej więcej) moje faktyczne koszty (gaz, ok. 170 m2, mazowieckie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts