Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzięlibyście do siebie teściow? ? :))) Budujecie nowy dom i

Wziąłbyś do siebie teściów ?  

246 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wziąłbyś do siebie teściów ?

Recommended Posts

usiedli w salonie wypili kawę ,zjedli ciacho i kurna nie ruszają się się z miejsca tzn rozmowa normalna ale zero ciekawości zwiedzenia chałupy ., chęci zobaczenia pokoi wnuków.. obojętność , lodowatość tak jak byśmy mieszkali tu z 10 lat

Claudii, a moze na biezaco ogladali wasz dziennik na FM i nie mieli potrzeby podziwiac w realu? ;)

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Havena: foto nigdy nie odda tego, co w realu uświadczysz - choćby przestrzeni, zapachu świerzych tynków/farb/gipsów, blasku w oczach inwestora, podniecenia w jego głosie, gdy opowiada o tym, że "ta cegła mu na nogę spadła przed wmurowaniem", itd... ;)
  • 1 month później...
Przerost zainteresowania teściowej budową też może wywołać konsternację. Wyjaśnię, że nie mamy raczej zamiaru mieszkania razem w nowym domu. I ostatnio, gdy na pytanie teściowej " A co będziecie mieli na podłodze w salonie?" odpowiedziałem, że będzie gres, to usłyszeliśmy "Ale ja tak nie chcęęęę!!!". Poza tym muszę przyznać, że relacje są zdrowe, ale tylko dla tego, że sami je sobie wypracowaliśmy.

Witam.

Dobra Teściowa to , jak dobry indianin, martwa teściowa. Jak ktoś ma dobrą teściową to jest to niezwykle rzadko występujący wyjątek potwierdzający regułę przedstawioną w pierwszym zdaniu. Nie wezmę do mojego domu teściowej z tego samego powodu z którego nie strzelę sobie w kolano. Pozdrawiam, a.......teściowe nie pozdrawiam.

Witam wszystkich na forum bo dopiero się zarejestrowałem. Przejdę do meritum: teść (teściowej się zmarło w maju b.r.) mieszka sam w 180 m.kw. domu 20 minut od nas, moi rodzice mieszkają w ponad 200 m domu 5 minut od nas, a my z 5-miesięczną córą gnieździmy się na 34 m w bloku. Początkiem września b.r. zaczęliśmy budowę domku i chcemy się wprowadzić na BN 2011. Dom jest duży ale nie ma w nim zaplanowanego ewentualnego miejsca dla teścia czy moich rodziców w przyszłości. Tak będzie lepiej, chociaż nie mamy konfliktów z rodzicami czy teściem.

to może zdam relację z pierwszej wspólnej wigilijnej wieczerzy :) z teściami oczywiście...

było sympatycznie,miło i wesoło ,teściowa naprawdę się postarała , zrobiła nam karpie ,że mąż już opanierowane na masełko wrzucił....zrobiła zupę rybną i moczkę i misę makówek... no i dała kasę wnukom ......szczerze to objechałam na tych świętach , ja tylko kapustę i kartofelki zrobiłam:D

a i oprócz wigilijnych smakołyków dostałam takie coś :-? wiecie co to ?

P1030206.jpg

to może zdam relację z pierwszej wspólnej wigilijnej wieczerzy :) z teściami oczywiście...

było sympatycznie,miło i wesoło ,teściowa naprawdę się postarała , zrobiła nam karpie ,że mąż już opanierowane na masełko wrzucił....zrobiła zupę rybną i moczkę i misę makówek... no i dała kasę wnukom ......szczerze to objechałam na tych świętach , ja tylko kapustę i kartofelki zrobiłam:D

a i oprócz wigilijnych smakołyków dostałam takie coś :-? wiecie co to ?

Jest to półka szyta (własnoręcznie może przez teściową) do łazienki ?

Ja mam super teściową i super żonę !!!

Teściowi zmarło się 12 lat temu - też był "w porządku" człek.

Może to dlatego mam/miałem dobre relacje z teściami, że ja też z tych pokojowo nastawionych do życia, spokojnych i uczynnych jestem :-)

Każdemu mogę życzyć takiej teściowej jak ja mam - uczynna, życzliwa, spokojna, zawsze stara się witać mnie uśmiechem na twarzy ....... jedyna wada to to , że bardzo głośno mówi ... ale myślę, że to taki nawyk jej pozostał - była nauczycielką.

Edytowane przez darek63

jar.os napisał ; a ja mam taką teściową że gdyby takie mieli wszyscy to na świecie nie byłoby wojen

Większość teściowych byłoby dumnych z takiego stwierdzenia. Niestety zupełnie niesłusznie ponieważ w dzisiejszym świecie tylko posiadanie broni masowej zagłady , a nie teściowych, przez pozostające w konflikcie strony gwarantuje w miarę względny światowy spokój.

Zapewne wbrew intencji piszącego celowo skojarzyłem tu teściowe z bronią masowej zagłady co biorąc pod uwagę skalę występujących czasem zniszczeń wydaje się mieć swoje uzasadnione podstawy w osobistych doświadczeniach niejednego zięcia czy synowej , mnie nie wyłączając.

Gdyby moja teściowa wiedziała, a ja miałbym wymierzoną w nią broń np.atomową to wszystkim gwarantuję że też nie byłoby między nami wojny.

Życzę czytającym szczęścia w Nowym Roku 2011.

Edytowane przez tomraider
błąd