Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzięlibyście do siebie teściow? ? :))) Budujecie nowy dom i

Gość M@riusz_Radom

Wziąłbyś do siebie teściów ?  

246 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wziąłbyś do siebie teściów ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A bo jakoś tak z pisarza wyewoluowałem w obserwatora ;) Zdania nie zmieniłem. Dom buduje się dla siebie - nie dla teściów. Jeśli koniecznie chca, mogę rozważyć budowę bliźniaka - oczywiście jak mi zapłacą za pół działki :]

Przeczytalam drobiazgowo caly watek i mimo znacznego falowania emocji w niektorych postach, musze przyznac M@riusz, ze Twoje poglady sa dla mnie calkowicie zrozumiale i calkowicie je podzielam.

Kazdy z nas ma bardzo odrebne i indywidualne doswiadczenia, swoje wlasne progi odrebnosci i akceptacji. Sa tacy, ktorzy chca i potrafia zyc w symbiozie z rodzicami i tesciami - obie strony zapewne wykazuja wowczas wielka tolerancje i kulture osobista. I jest to godne pozazdroszczenia, a taka rodzina moze stworzyc pelen szacunku, wielopokoleniowy dom. Jesli jednak na takie rozwiazanie nie ma szans, to nie nalezy niczego robic na sile, ani wbrew sobie. Wowczas bilans zyskow i strat bedzie katastrofalny. I nie mowie tu o sytuacjach ekstremalnych, kiedy bliska osoba potrzebuje stalej opieki ze wzgledu na stan zdrowia.

Ja rowniez nie chcialabym zamieszkac ani z rodzicami, ani tym bardziej z tesciami. Chociaz jestem gotowa do zapewnienia im kazdej niezbednej opieki.

Gość M@riusz_Radom

Shago - taniej wyjdzie zasypać dół wapnem i wylać cement na góre ;) Ech, niewdzięczny temat ;) Ja już powiedziałem, że mnie jakby co to to na proszek, w pudełko i na telewizor ;)

Pomysł z budową odkładamy na rok - dwa - trzeba odpocząć.

Aggi - to fajnie, że mamy podobne poglądy na tę sprawę ;)

Pozdrawiam

Ja uważam,że naszym rodzicom od nas nalezy się pomoc na starość. I nie powinno mieć znaczenia czy to nasi rodzice czy naszego współmałżonka.

andrzejka, może nie zauważyłaś, że ten wątek dotyczy przyjmowania pod swój dach , a jest to jedna z wielu form pomocy jaką można rodzicom i teściom wyświadczac, na dodatek ani jedyna, ani najlepsza...

Mogłabym wziąć teściową czy teściów ale tylko dlatego, że przewidziałam w swoim domku dwa pokoje do wynajmowania ( z osobnym wejściem), jest też miejsce na kuchenkę- czyli może powstać całkiem niezależne mieszkanko.. no i zakładam, że nie wchodzilibyśmy sobie w drogę. Ale czasem złudne to nadzieje...

• 2 months później...

Teraz mieszkamy z mamą, która zamieszka razem z nami w naszym nowym domu. Z tego powodu musimy wybudować dom z dodatkowym pokojem na parterze.

Ja widzę same plusy takiego rozwiązania:

1.mamusia będzie pod kontrolą

2. będzie z kim zostawić dzieci

3. mąż będzie miał z kim pójść do kina

Najlepiej na mamusie :lol: działają bodzce bezposrednie

kiedys ją zostawiłem na pare godzin w nocy na stacji , podobno żule jej proponowali nawet zeby sobie dorobiła ,ale chyba sciemnia bo kto by chciał z king-kongiem sie........ :lol: ...spała sobie grzecznie z tyłu , wiec ja myk do kibelka a ta w tym czasie sie wygramoliła i w krzaczki ...no i se pojechałem ale bez tesciowej :lol: :lol: :lol: