Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzięlibyście do siebie teściow? ? :))) Budujecie nowy dom i

Gość M@riusz_Radom

Wziąłbyś do siebie teściów ?  

246 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wziąłbyś do siebie teściów ?

Recommended Posts

WSZYSTKO ZALEŻY OD UKŁADÓW. TO ZNACZY, JEŚLI JESTEŚCIE NIEZALEŻNI FINANSOWO I POTRAFICIE POSTAWIĆ SPRAWY JASNO TO MYŚLĘ, ŻE RODZICE BĘDĄ PRZYDATNI ( OPIEKA NAD DZIEĆMI, GOTOWANIE, SPRZĄTANIE, CZASEM DO TOWARZYSTWA). ALE JEŻELI ZAUWAŻYLEŚ, ŻE RODZINKA WYWIERA ZŁY WPŁYW NA MAŁŻONKĘ, ONA JEST ULEGŁA I ZA CZĘSTO ICH SŁUCHA TO NIGDY!!!!!

Bardzo rozsądne podejście do sprawy .... optymalne - aby nic się nie zmarnowało :)

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może coś na wesoło:

Zięć oprowadza teściową po jego przyszłym mieszkaniu na siódmym piętrze budowanego właśnie wieżowca.

- To kuchnia, to sypialnia, tutaj salon.

Otwiera jakieś przeszklone drzwi :

- A tutaj będzie balkon. Mama wejdzie i zobaczy jaki piękny widok.

:lol: :lol:

• 3 years później...

Podbijam :)

NIGDY W ŻYCIU MIESZKANIA Z TEŚCIOWĄ.

PO 9 MIESIĄCACH TEGO RADOSNEGO DOŚWIADCZENIA WIEM O CZYM MÓWIE.

A dom dopiero na wiosnę zacznę budować :(

Jedyny plus mieszkania z teściową to taki że mam zwiększoną motywacje do budowania własnego domu.

I będę miała w nim 2 koty - teściowa ich nie znosi. Dzięki temu ograniczę wizyty do minimum :)

teściów mojej żony zawsze przyjmę

a dla teściów to mogę nawet kanadyjczyka wybudować w wymiarach 0,6x2m - 6 stóp pod ziemią :lol:

Ja to zastanawiałabym się, czy teściową mojego męża przyjąć :roll:

Aż mi się żal męża robi, jak sobie pomyślę, że mogę być taka na starość :wink:

PS

Moja matula jest kochana, tylko nauczycielka, a to nawet na emeryturze widać :D

Zaznaczyłam "nie", ponieważ męczy mnie towarzystwo teściowej na co dzień.

Męczy mnie to, że ona musi cały czas coś robić, głównie sprzątać, nawet na wakacjach nad jeziorem. Nawet gdy jest u kogoś w domu to zbiera paprochy z podłogi. Gdy zostawała z małymi wnukami to musiałam chować żelazko do piwnicy, bo inaczej zamiast z nimi po prostu "być" prasowała przez 3 godziny.

Ale i tak zawsze coś znalazła do zrobienia.

W zeszłym roku po kapitalnym, ogromnym remoncie całego naszego mieszkania płakała całe popołudnie, bo nie pozwoliłam jej sprzątać.

I tak mogłabym długo...uzbierało sie przez 25 lat.

Ale nigdy, nigdy nie odmówię jej pomocy! Jeśli kiedykolwiek będzie w potrzebie - to wezmę ją do siebie.

Wiem, że znajdę w sobie zgodę na życie z nią pod jednym dachem.

Jakoś się dogadamy.

Zaznaczyłam "nie". Moich rodziców nie wezmę, bo w domu rodzinnym zamieszkala z nimi moja siostra z rodziną. Moja teściowa należy do gatunku osób co to mają złote serce, ale charakter francowaty :D . Mieszka bardzo blisko budowanego przez nas domu, wiem, że chciałaby mieszkać z nami, ale dopóki jest w dobrej formie wolę nie mieszkać z nią pod jednym dachem. Jak będzie potrzebowała opieki to raczej też wolałabym, żebyśmy podzielili się z rodzeństwem męża sprawiedliwie tym obowiązkiem. W ostateczności zamieszka z nami. Nie będę oryginalna, ale nie zrobię tego z radością tylko z poczucia obowiązku.