Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wzięlibyście do siebie teściow? ? :))) Budujecie nowy dom i

Gość M@riusz_Radom

Wziąłbyś do siebie teściów ?  

246 użytkowników zagłosowało

1. 1. Wziąłbyś do siebie teściów ?

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Tez uwazam ze prawde ma kazdy tutaj sie wypowiadajacy, ale ktora prawde wprowadzi w zycie to zalezy od indywidualnej, konkretnej sprawy zyciowej danej rodziny.

Mozliwe nawet ze ta sama osoba teraz zachowalaby sie inaczej niz za 5 lat - bo w kazdym momencie ma inna sytuacje zyciowa.

Z programistycznego punktu widzenia nie masz racji ;) a czemu ?

Jezeli przyjmiemy obowiazek opieki nad rodzicami jako rzecz nadrzedną to nie możemy tłumaczyć odmowe tejże trudnymi warunkami zycia ;)

Zresztą zacząłem od tesciowej a topic wyewoluował do rodziców...

O ile ja przyjmuje za rzecz zupełnie naturalną opieke nad MOIMI rodzicami, o tyle moja zona może się ze mną zgodzić tylko w 50 %, wyrazi zgodę na współfinansowanie opiekunki dla MOICH rodziców, ale nie musi wyrazić zgody na wzięcie ich do NAS do domu..

I jak dla mni jest to zupełnie naturalne bo dom jest NASZ - mój i żony - i oboje podejmujemy decyzję.

Jeśli ja = tak i zona = tak wtedy nie ma problemu, bierzemy rodziców do siebie.

Jesli ja = tak a żona = nie, wtedy sprawa kończy się na zapewnieniu opieki ale rodzice mieszkają u siebie w domu.

Sytuacja jest analogiczna dla teściów, o ile mógłbym wyrazić zgodę na współfinansowanie opiekunki dla nich, o tyle nie wyraziłbym zgody na wzięcie ich do nas do domu..

I zarówno żona jak i ja musimy brać pod uwagę nasze opinię, jeśli jedno z nas ma inne zdanie wtedy nie da się znaleźć "złotego środka" bo przecież nie mozemy wziąć do siebie tylko jednego rodzica, no tego który bardziej odpowiada żonie ;)

• Odpowiedzi 481
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ludzie coście się tak kosztami przejęli. Przecież co nam ZUS wypłaci to już widać. Będziemy żyć jak pączki w maśle.

A jak dzieciaki będziemy straszyć, że mają nas wziąć na starość to sie wezmą i wyemigrują.

Można dać przykłąd, albo go nie dawać. Co będzie choć niestylowo, ale "czas pokaże".

Toz dlatego drogi Marcinie napisalam ze zalezy od indywidualnej , konkretnej sytuacji danej rodziny . I ze ta sama osoba zachowac sie moze inaczej teraz i inaczej za 5 lat - podtrzymuje.

Bo idac Twoim sladem :wink:

np. teraz jestes kawalerem , naturalnym dla ciebie jest wziecie rodzicow i na teraz rodzicow bierzesz i mieszkacie razem.

Ale za 5 lat jestes zonaty - twoja zona nie chce rodzicow - rodzicow nie bierzesz lub wyrzucasz zone a bierzesz rodzicow :p :wink:

No wiec tak czy tak zalezy od danej sytuacji w rodzinie :p :wink:

pozdrawiam wszystkich

Tylko nadal nie wiem dlaczego w tym watku zrobiono z tesciowej chora biedulke :p , a moze to tryskajaca zdrowiem kobieta , ktora ceni sobie wolnosc, i chce w koncu polatac na golasa po wlasnym domu i poprzytulac sie z mezem kiedy ma ochote :wink:

Gość M@riusz_Radom

Ale za 5 lat jestes zonaty - twoja zona nie chce rodzicow - rodzicow nie bierzesz lub wyrzucasz zone a bierzesz rodzicow :p :wink:

Nie nie nie :) Mam na imię Mariusz

Nie jestem już kawalerem :) ale idąc zgodnie z tokiem rozumowania shago należałoby zastosować własnie tę opcję, wypierniczyć żonę z domu i wziąć do siebie rodziców, czyż nie?

Do tego cały czas dażę i o tym pisałem 2 czy 3 posty wyżej ..

PS: gratuluje 500'nego postu ;)

Przepraszam Mariuszu drogi ( a moze masz na drugie Marcin? :p :wink: ).

Co do postow Shago sie nie wypowiadam - demonizacja jakas ludzi wylazi z jego postow.

Wiesz ale moze cicho bo juz raz nazwano mnie patologiczna matka, nie mam zamiaru aby nazwano mnie patologicznym dzieckiem :wink:

Mysle ze zycie uczy ludzi duzo - latwo krytykuja rodzicow ludzie nie majacy dzieci , latwo tez krytykuja dzieci ktorzy oddali rodzicow do "domu jesieni" ludzie , ktorzy nie byli w podobnej sytuacji.

Mysle ze krytykujacy powinni sie zastanowic.

koniecznie więc wykupcie abonament w domu starców bo z takimi poglądami to nawet wasze dziecko was do siebie nie weźmie

ciekawe co powiecie wtedy

I tak zrobię.

Zawsze powtarzam mężowi, że jak na starość będę taka jak moi rodzice (nie do życia, himeryczna, upierdliwa, kłótliwa, zrzędliwa)- to niech mnie od razu zabije.

Po co zatruwać życie dzieciom.

A nawiasem - rodziców mam nie takich starych: 60 i 66 lat. Radzą sobie świetnie bez mojej pomocy.

i jeszcze jedno, załatwie tak żeby teściów mariusza nikt nie przyjał do domu starców, załatwie mu to żeby tych teściów musiał wziąśc do siebie, ciekawe jak mnie wtedy nazwie. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to by była kara, jak piekło conajmniej,

i jeszcze jedno apropo, ludzie starsi z reguły są chorzy, tak to juz jest że staruszek zdrowy nie potrzebuje niczyjej pomocy, więc nie trzeba nim sie opiekować. dlatego pisałem o ludziach chorych, i tyla na dzis.

Gość M@riusz_Radom

Jednego nie rozumiem, skoro shago ma dom "starców" to sam powinien zabiegac aby miec "mieszkańców" jak najwięcej.

Z drugiej strony skoro twierdzi, że tym ludziom dzieje się taka krzywda, to powinien robić wszystko, aby było im w tym domu jak najlepiej.

A skoro będzie im tam bardzo dobrze, to jaka krzywda ma się im dziać ?