andrzejkulig 17.11.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Kupiłem działkę z WZ gdzie w sentencji jest: Wójt Gminy XXX ustala warunki zabudowy dla dz. nr xxxx/y pod budynek mieszkalny jednorodzinny z wbudowanym garażem oraz budowę wolnostojącego garażu dwustanowiskowego. Ja chce dom bez garażu w bryle. W gminie dowiedziałem się od odpowiedniego kierownictwa że to są warunki 'maksymalne' na które mogę sobie pozwolić na tej działce. Jak wybuduje mniej, to moja sprawa. W tym sensie, ze gdybym miał warunki pod budowę domu jednorodzinnego i TYLE to nie mógłbym budować garażów. Co o tym myślicie? Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 17.11.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Możesz budować dom z garażem w bryle, bez garażu w bryle z garażem wolnostojącym do dwóch stanowisk jak i chyba nawet sam garaż bez domu Przy budowaniu wolnostojącego musisz mieć oba budynki na tym samym pozwoleniu co trochę komplikuje sprawę, w przeciwnym wypadku po wybudowaniu domu (lub garazu) musisz wystapic o WZ na to drugie i najprawdopodobniej dostaniesz tylko trzeba będzie poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.11.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 możesz wystąpić o nowe WZ i określić jeszcze raz swoje zamiary inwestycyjne, w tym wykluczyć " wbudowany garaż "... choć widać, że Urząd " daje zielone światło ", warto to mieć na piśmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejkulig 18.11.2016 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Mój architekt dostosowujący pytał w Starostwie i powiedzieli że nie ma problemu. Czyli gmina twierdzi ze jest OK Starostwo że jest OK Zobaczymy co pokaże życie... btw, Łukasz, chyba zdajesz sobie sprawy co wywołuj u urzędników prośba o stanowisko na piśmie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 18.11.2016 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Mój architekt dostosowujący pytał w Starostwie i powiedzieli że nie ma problemu. Jeśli projektant zakwalifikuje taką zmianę jako nieistotną to masz sprawę załatwioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 18.11.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Mój architekt dostosowujący pytał w Starostwie i powiedzieli że nie ma problemu. Czyli gmina twierdzi ze jest OK Starostwo że jest OK Zobaczymy co pokaże życie... btw, Łukasz, chyba zdajesz sobie sprawy co wywołuj u urzędników prośba o stanowisko na piśmie... to masz fajny Urząd. Ja mam doświadczenie i z takimi, gdzie w jednym Wydziale urzędnik A - mówi jedno, urzędnik B - drugie, urzędnik C - trzecie mając swoją własną interpretację danej "rzeczy", stąd bezpieczna jest forma pisemna, ale nie jako to przymus, tym bardziej jak piszesz, że " nie ma problemu ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts