snake-918 17.11.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Witam wszystkich forumowiczów, na wiosnę następnego roku rozpoczynam budowę domku z płazów. Projekt Rytow DW o pow. ok.85m2. Mam problem jakie kominy kupić. Wszędzie mnóstwo informacji i nie wiem co wybrać. W projekcie zalecany jest system Leier. Myślałem także o Schiedlu Rondo Plus + W, Safe-Block lub firmie Jawar-gdzieś czytałem, że te kominy izostatyczne chyba są dobrym i bezpieczniejszym rozwiązaniem do domów z drewna, ale są to informacje szczątkowe. Długość obu kominów po 8m każdy.Także czy ktoś z forumowiczów mógłby polecić któryś z w/w kominów (1 ciąg + 1 wentylacja) lub jakiś inny komin systemowy z którym ma lub miał do czynienia?W kominku będzie palone drzewemKotłownia - piec: ekogroszek, pellet itp.Ogrzewanie gazowe i olejowe odpada.Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.11.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Najlepiej palić suchym DREWNEM ..... drzewo niech dalej rośnie. Kominy IZOSTATYCZNE zdecydowanie lepsze od "zwykłych" systemowych .Polecam kominy LZMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snake-918 18.11.2016 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Dziękuje za odpowiedź, nie brałem pod uwagę tej firmy, ale widzę, że ma wiele pozytywnych opinii w internecie. Być może zdecyduję się na kominy LZMO Premium i będzie to dobry wybór do drewnianego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.11.2016 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Dziękuje za odpowiedź, nie brałem pod uwagę tej firmy, ale widzę, że ma wiele pozytywnych opinii w internecie. Być może zdecyduję się na kominy LZMO Premium i będzie to dobry wybór do drewnianego domuDo kominka ważne, by były w środku rury izostatyczne, albo stalowe, które są trwalsze od zwykłych. Zwykłe mogą szybko popękać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snake-918 20.11.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Dziękuję za szybką odpowiedź i pomoc, wybór kominka do pieca na ekogroszek padł na Schiedl Rondo plus a do kominka LZMO Premium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts