Cristof_w 17.11.2016 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Witam, mam zapytanie. Potrzebuję obniżyć w kuchni sufit by zmieścić rurę wentylacyjną do okapu wyspowego. Mam instrukcję do zamocowania okapu, jednakże na tej podstawie nie wiem ile cm obniżyć sufit w kuchni. Czy wystarczy tylko tyle aby rura z zagięciem się zmieściła czy potrzeba więcej? Przy rurze o średnicy 15cm będzie to około 20 - 25 cm.Oczywiście "googlałem" ale nie spotkałem się z danymi o ile obniżano sufit. Pozdrawiam I proszę o porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 17.11.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ja mam obniżenie tylko na wysokość rury + zagięcie i nie napotkałem na jakieś problemy z montażem etc. BTW, od strony konstrukcji GK, nad płytą GK możesz dać jakieś kawałki płyty OSB/wiórowej/desek w miejscach przyszłego montażu okapu, łatwiej będzie go zamontować. Kołki "molly" też dadzą radę, ale płyta/deska jest zazwyczaj pod ręką i nic nie kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cristof_w 17.11.2016 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Witaj, dziękuję za odpowiedź.Ja co prawda pytam po fakcie, sufit obniżyłem na około 20 - 25 cm I mam nadzieję, że będzie to wystarczające.Okap zamierzam przymocować bezpośrednio do sufitu a nie do konstrukcji karton gips. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts