Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Knauf podłoga EPS80 czy może EPS100?

Skoren86

Recommended Posts

Witam,

Tak jak w temacie co wybrać, EPS100 czy może zaoszczędzić parę złotych i wybrać EPS80. Jest to styropian na podłogę pod ogrzewanie podłogowe. W składzie polecono mi, że w przypadku Knauf`a wystarczy EPS80, ale jednak wolę dopytać szanownych forumowiczów zanim zrobię zakup.

Pozdrawiam

Kamil

Ja dzwoniłem w takiej samej sprawie do eksperta swisspora Chciałem połozyć styropian grafitowy EPS 80 pod ogrzewanie podłogowe. Ekspert radził zastosowanie jednak EPS 100, wiec będzie raczej biały EPS 100. Jest równiez grafitowy swisspor EPS 100 , ale cena powala

U mnie też decyzja padła na EPS100, lepiej mieć głowę spokojną.

Na podłogę w domu kupiłem styro Knaufa, EPS 100 (18 cm, lambda 036) , a na nieużytkowy strych Knauf EPS 70 (20 cm, lambda 031). W obu przypadkach siatka, grubość wylewki ok 7 cm, prace zakończone ok tydzień temu, przykryte folią. Nie mam ogrzewania podłogowego. Jeśli chodzi o wytrzymałość na ściskanie, spróbuj zapytać użytkownika Teka.

Na podłogę w domu kupiłem styro Knaufa, EPS 100 (18 cm, lambda 036) , a na nieużytkowy strych Knauf EPS 70 (20 cm, lambda 031). W obu przypadkach siatka, grubość wylewki ok 7 cm, prace zakończone ok tydzień temu, przykryte folią. Nie mam ogrzewania podłogowego. Jeśli chodzi o wytrzymałość na ściskanie, spróbuj zapytać użytkownika Teka.

Na podłogę idzie u mnie EPS100 ale 5 cm chcę Knauf`a ale zaproponowano mi jeszcze genderke lub domstyr ceny się różnią. DomStyr ważyłem i waga jest nawet wyższa niż powinna być o 0,5 kg. Nie mam możliwości sprawdzenia Genderki, ktoś ma jakieś doświadczenie z tym styropianem ?

Pozdrawiam

Nie szukam kosztów takie wymiary mam w projekcie bo to jest nad częścią podpiwniczoną. Reszta, czyli 10 cm idzie na sufit w piwnicy, strop terriva 24 cm.

Wylewka + styropian nad częścią podpiwniczoną ma miec 11 cm to jest ten problem :)

Edytowane przez Skoren86

• 2 weeks później...