pawel87 18.11.2016 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Witam . poszukuje sposobu na tanie utwardzenie placu przed garazem uslugowym bedzie sie w nim odbywalo pranie aut , mebli i kilka nnych . Problem polega na tym ze miejsce jest wynajmowane , wlasciciel nie jest za bardzo zainteresowany inwestowaniem . Poki co przed garazami jest chodnik i trawa . Jak byscie radzili to utwardzic i zeby to wygladalo w miare odpowiednio. Dostalem 2 propozycje kostka brukowa 19 tys. z czego odrazu zrezygnowalem i zaproponowano mi gruz granitowy za 6 tys co otym myslicie ? Prosze o pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad Podgórski 18.11.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 może plastikowa ekokratka, lekko podsypać by wyrównać, jak coś się zapadnie to łatwo naprawić no i zawsze można ze sobą później tą kratkę zabrać. ceny 1m (9 sztuk 33cm x 33cm) to ~70zł ale to cena przy 1m, na pewno jak uderzysz do producenta i kupisz 200m2 to cena będzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel87 18.11.2016 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Panie Konradzie dziekuje za odpowiedz . to i tak wyjdzie drogo .a watpie abym ta kratke zabieral jak bede sie wyprowadzal z tego miejsca. Bylo u mnie 2 Panow ode mnie z miasta 1 polecil mi podsypanie tluczniem i szlam na gore . lecz z tego co sie dowiedzialem to bedzie sie w lato kurzyc to odpada. 2 Pan mowil jak juz wspomnaielm o gresie granitowym , bardziej mi sie podoba ten pomysl lecz granit powienien byc duzej frakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redd 18.11.2016 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Poszukaj kostki betonowej używanej, z rozbiórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 18.11.2016 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 Jaka by nie była ta kostka to z ułożeniem i warstwami utwardzającymi wyjdzie ponad 100zl na metr. Jak taniej ma być to tylko jakiś tłuczeń plus kamień na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 18.11.2016 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2016 około 50 ton klińca po 80zł i bedzie stabnilnie. na to mozna coś dekoracyjnego wysypac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 19.11.2016 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Kliniec najtaniej wyjdzie. 30 cm grubego i z 10 cm drobnego na górę. Inna sprawa ze nie wolno na czymś takim zarobkową samochodów myć. Nie może woda wsiakać w ziemię tylko muszą być specjalne odpływy i podłoże betonowe. Jak sąsiedzi podkabluja będą duze kary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel87 19.11.2016 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 turalyon . w moim wypadku ta woda bedzie wyparowywac a to i tak ma byc tylko podjazd i poczekalnia przed wjazdem do garazu . dostalem taka propozycje co myslicie gruz brzydki duzo ziemi uzywany pod drogi 40 ton x 35zl = 1400 zl 4tys tluczen kamien naturalny krawezniki , wywoz obrzeze ubicie koparka itd cena za wszsytko 7200 zl frakcja 16-32 . material uzyty to kliniec lamany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.11.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Czy właściciel wie i wyraził zgodę na to utwardzenie? Place utwardzone i parkingi związane z prowadzeniem działalności gospodarczej są opodatkowane stawką taką jak budynki a nie grunt.... I czy wystarczy powierzchni biologicznie czynnej po tym utwardzeniu jest tam MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel87 19.11.2016 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 wlasicciel wie jak najbardziej. nie widzial zadnego problemu . Wlasciciel mowil ze jak inwestyja na terenie nie przekraca 1000m nie musi nic zglaszac do zmian . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 19.11.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Ale policzą mu większą stawkę podatku to należy samemu zgłosić do podatku znaczy deklarację wiem bo sama to przerabiałam pisemko z wydz podatku przyszło bardzo szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel87 20.11.2016 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 ok poromawiam jutro z wlascicielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel87 21.06.2017 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2017 Witam chcialbym o tym porozmawiac a nie wiem jak wyslac prywatna wiadomosc prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts