Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

200m2 czym utwardzic przed garazem uslugowym?

pawel87

Recommended Posts

Witam . poszukuje sposobu na tanie utwardzenie placu przed garazem uslugowym bedzie sie w nim odbywalo pranie aut , mebli i kilka nnych .

Problem polega na tym ze miejsce jest wynajmowane , wlasciciel nie jest za bardzo zainteresowany inwestowaniem .

Poki co przed garazami jest chodnik i trawa . Jak byscie radzili to utwardzic i zeby to wygladalo w miare odpowiednio. Dostalem 2 propozycje kostka brukowa 19 tys. z czego odrazu zrezygnowalem i zaproponowano mi gruz granitowy za 6 tys co otym myslicie ?

Prosze o pomoc pozdrawiam

wynajemwphw.jpg

może plastikowa ekokratka, lekko podsypać by wyrównać, jak coś się zapadnie to łatwo naprawić no i zawsze można ze sobą później tą kratkę zabrać.

ceny 1m (9 sztuk 33cm x 33cm) to ~70zł ale to cena przy 1m, na pewno jak uderzysz do producenta i kupisz 200m2 to cena będzie lepsza

Panie Konradzie dziekuje za odpowiedz . to i tak wyjdzie drogo .a watpie abym ta kratke zabieral jak bede sie wyprowadzal z tego miejsca.

Bylo u mnie 2 Panow ode mnie z miasta 1 polecil mi podsypanie tluczniem i szlam na gore . lecz z tego co sie dowiedzialem to bedzie sie w lato kurzyc to odpada.

2 Pan mowil jak juz wspomnaielm o gresie granitowym , bardziej mi sie podoba ten pomysl lecz granit powienien byc duzej frakcji

turalyon . w moim wypadku ta woda bedzie wyparowywac a to i tak ma byc tylko podjazd i poczekalnia przed wjazdem do garazu . :no:

dostalem taka propozycje co myslicie

gruz brzydki duzo ziemi uzywany pod drogi 40 ton x 35zl = 1400 zl

4tys tluczen kamien naturalny

krawezniki , wywoz obrzeze ubicie koparka itd

cena za wszsytko 7200 zl frakcja 16-32 . material uzyty to kliniec lamany

Czy właściciel wie i wyraził zgodę na to utwardzenie?

Place utwardzone i parkingi związane z prowadzeniem działalności gospodarczej są opodatkowane stawką taką jak budynki a nie grunt....

I czy wystarczy powierzchni biologicznie czynnej po tym utwardzeniu jest tam MPZP?

• 7 months później...