Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym "wypełnić" porowaty gres

ngel

Recommended Posts

Witam wszystkich. Pytanie z cyklu głupich ale już ręce mi opadają. Z pewnych, nieistotnych tutaj powodów, musiałam na szybko kupować płytki i padło na colosseo. Płytki same w sobie ładniutkie ale.... ponieważ udają trawertyn to mają takie wgłębienia, pory. Jak się łatwo domyślić w te pory-dziurki wchodzi brud, którego nie da się usunąć podczas mycia. Jedyna opcja to parownica w dłoń i miejsce w miejsce wymywanie tych dziurek. Robię to ze dwa razy do roku ale zajmuje mi to kilkanaście wieczorów :( Nie mam siły do tych płytek. Macie pomysł czy można to czymś "zalać" żeby wyrównać te dziurki? Wiem, że robi się tak z trawertynem, zalewa się go żywicą i potem poleruje ale robi się to PRZED położeniem bo jak to potem polerować. Jeśli macie jakiś pomysł to bardzo proszę o podpowiedź. Wymiana płytek nie wchodzi w grę :(

http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/pytki_zps7ea4aijy.jpg

żywica epoksydowa zamykająca.

Musisz zwrócic uwagę żeby i żywica i utwardzacz były jak najbardziej przezroczyste (nie zółte) tak aby nie zmieniły koloru gresu. No zalewasz to razem z fugami. \

Raczej droga zabawa i nie wiem jaki będzie efekt końcowy.

żywica epoksydowa zamykająca.

Musisz zwrócic uwagę żeby i żywica i utwardzacz były jak najbardziej przezroczyste (nie zółte) tak aby nie zmieniły koloru gresu. No zalewasz to razem z fugami. \

Raczej droga zabawa i nie wiem jaki będzie efekt końcowy.

a tego nie trzeba polerować potem?