ngel 19.11.2016 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Witam wszystkich. Pytanie z cyklu głupich ale już ręce mi opadają. Z pewnych, nieistotnych tutaj powodów, musiałam na szybko kupować płytki i padło na colosseo. Płytki same w sobie ładniutkie ale.... ponieważ udają trawertyn to mają takie wgłębienia, pory. Jak się łatwo domyślić w te pory-dziurki wchodzi brud, którego nie da się usunąć podczas mycia. Jedyna opcja to parownica w dłoń i miejsce w miejsce wymywanie tych dziurek. Robię to ze dwa razy do roku ale zajmuje mi to kilkanaście wieczorów Nie mam siły do tych płytek. Macie pomysł czy można to czymś "zalać" żeby wyrównać te dziurki? Wiem, że robi się tak z trawertynem, zalewa się go żywicą i potem poleruje ale robi się to PRZED położeniem bo jak to potem polerować. Jeśli macie jakiś pomysł to bardzo proszę o podpowiedź. Wymiana płytek nie wchodzi w grę http://i274.photobucket.com/albums/jj260/ngel_01/pytki_zps7ea4aijy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.11.2016 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 żywica epoksydowa zamykająca. Musisz zwrócic uwagę żeby i żywica i utwardzacz były jak najbardziej przezroczyste (nie zółte) tak aby nie zmieniły koloru gresu. No zalewasz to razem z fugami. \Raczej droga zabawa i nie wiem jaki będzie efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngel 20.11.2016 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 żywica epoksydowa zamykająca. Musisz zwrócic uwagę żeby i żywica i utwardzacz były jak najbardziej przezroczyste (nie zółte) tak aby nie zmieniły koloru gresu. No zalewasz to razem z fugami. \ Raczej droga zabawa i nie wiem jaki będzie efekt końcowy. a tego nie trzeba polerować potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.11.2016 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Nie. Tylko że wypełniasz tylko porów w gresie ale zalewasz gres w całości i robisz posadzkę epoksydową. Nie wiem czy o ten efekt Ci chodzi. Bo z drugiej strony nie widzę innej mozliwości wypełnienia dziur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts