jacwin 19.11.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 WitamMam pytanie odnośnie kosztów robocizny wymiany dachu oraz porady jak to zrobić.Jest to domek letniskowy. Obecnie dach pokryty jest blachą trapezową i na taką samą chcę wymienić. Wymiar dachu to 8m x 10m. Dach jednospadowy o niewielkim nachyleniu góra 20 stopni. Chodzi o ściągnięcie starej blachy, chciałbym także trochę powiększyć kąt nachylenia do 30-40 stopni. Czy jest sens obijać dach pod blachę płytami osb czy sama folia wystarczy i czy jest sens dawać jakieś ocieplenie? Ktoś mówił, że szczelny i ocieplony dach może powodować dodatkowe zawilgocenie domku a tego chciałbym uniknąć. Oczywiście do roboty byłyby jakieś obróbki i przełożenie rynien. Na dachu jest tylko jeden otwór wentylacyjny, żadnych innych kominów. Pomoże mi ktoś z orientacyjną wyceną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacwin 20.11.2016 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Może chociaż ktoś się zlituje i poda taki przybliżony koszt czy za taką wymianę blachy mam się liczyć z kosztem 1000 zł, 5000 zł czy jeszcze jakoś inaczej. Ostatnio przy remoncie wcześniej nie wypytałam się tego i "fachowcy" tak mnie skroili że nikt mi nie chciał uwierzyć ile musiałem zapłacić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts