StreamHD 19.11.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Witam. Obleciałem od środka garaż - blaszak styropianem EPS. Teraz na styropian chciałbym położyć coś co da dodatkową izolację termiczną, akustyczną no i z wilgocią trochę zawalczy. Narazie myślę o folii paroizolacyjnej. Wyglądało by ładnie, podniosło by w jakimś stopniu warunki w garażu. Garaż ma 3mx5m. Musi to być coś co jest cienkie ponieważ 3 metry szerokości to mało jak się wjedzie dużym sedanem i nie chce zwężać wnętrza. Czy folia paroizolacyjna na całość to dobry pomysł? Ma być nie drogo, estetycznie ( bez przesady bo to garaż ale goły styropian zaraz się pobrudzi i zniszczy ) no i fajnie jak by polepszyły się warunki we wnętrzu. Czym więc przykleić taką folię do styropianu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.11.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 żadnej foli, na ten styropian daj siatkę elewacyjną przyklej klejem do styropianu , fajnie wygładź i pomaluj farbą silikonową i będzie ładnie i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StreamHD 20.11.2016 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Jedyne co mogę położyć to coś elastycznego bo cały garaż pracuje. Był dosyć niechlujnie zmontowany. Wolę położyć coś w stylu folii. Chodzi przede wszystkim o to aby wilgoć nie zbierała się między styropianem, a blachą. To podstawa. Dalej chodzi o zabezpieczenie styropianu przed brudzeniem się i kruszeniem. Na końcu walory estetyczne. Dlatego wydaje mi się, że coś w stylu folii paroizolacyjnej będzie dla mnie najlepsze ale czym to przykleić na styropian ? Klej polimerowy będzie dobry gdybym się zdecydował na folię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.11.2016 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 jak to chcesz sperd...,,,,c to aby to przykleić kup piankę montażową popsikaj rozmaż to po styropianie i folia capnie jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StreamHD 20.11.2016 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Kolego bez takich "porad" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 20.11.2016 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 Kolego bez takich "porad" ale ja na poważnie , przecież sprawdzić możesz na jakimś kawałku , nie ma siły abyś to rozerwał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
StreamHD 20.11.2016 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2016 (edytowane) Ja zużyłem 15 puszek kleju poliuretanowego i pianek montażowych. Nie ma szans tego rozsmarować na styropianie. Folia musi być posmarowana klejem płynnym który zapewni równe krycie. Klej albo pianka nie dają się równomiernie smarować, a klejenie folii pianką to przecież jedno z największych partactw jakie można zrobić. Oczywiście mówię tu o moim scenariuszu gdzie folia miała by być na wierzchu, a nie schowana jak w innych scenariuszach. Tam to nie przeszkadza. EDIT: z tego co widzę to Soudal Vapourseal złapię folię ze styropianem. Edytowane 20 Listopada 2016 przez StreamHD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts