kp43h8 19.11.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2016 Witam, czy rury mogą być tak zamontowane jak na zdjęciach? Czy nie spowoduje to pęknięcia trójkąta? Poziom ucieka 2cm, bok zmyka 4cm, mógłbym wysunąć kominek na salon, ale względy przestrzenne wchodzą w grę. Póki co nie zamontowane na stałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp43h8 21.11.2016 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Bump Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 21.11.2016 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 W tak długim poziomym odcinku mogą się zbierać sadze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 21.11.2016 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 To kominki jeszcze produkuja sadze myslałem ze ten problem jest juz rozwiazany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp43h8 22.11.2016 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Pany no taka jest konstrukcja i polozenie kominka jest blisko komina. Blizej go nie moge dac. Co z ta rura pod skosem bo chce juz dac laczenie na stale i w koncu odpalic kominek dodam ze przy trojkacie jest ta specjalna redukcja do wkladow ceramicznych. Czy wiec nie peknie trojkat jesli jest pod lekkim katem wsadzona rura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 22.11.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 To kominki jeszcze produkuja sadze myslałem ze ten problem jest juz rozwiazany Wystarczy popatrzeć jaki to jest wkład. Zapewne właściciel będzie palił tylko suchym drewnem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp43h8 22.11.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Cóż za monotonny i bezproduktywny temat.. Jak zwykle żadnych konkretów tylko własne przemyślenia.. Owszem mam od mamy 3 letni grab i już zakupiłem 10m3 na przyszłe lata i się suszy... Bliżej się dać po prostu nie da bo narożny kominek jest dosyć szeroki. Z lewej mam 15cm miejsca, instrukcja wymaga minimum 8-12 więc dosunięcie o 3cm różnicy nie zrobi. Palenie rekreacyjne.. raz na tydzień przy winie wieczorem. Rurę do nawiewu dałem tylko profilaktycznie jakby "ktoś" kiedyś zakręcił kurek z gazem I co jest nie tak z moim wkładem? Jakieś konkrety? Proszę o konkretną odpowiedź bo jest to jedyne miejsce w domu, przy którego wykańczaniu sporo nabrudzę, a chcę mieć to już za sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 23.11.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Masz już jedno kolano nastawne, kup drugie i zastosuj pomiędzy nimi pochyłą rurę w jednym kawałku.Kolanami skorygujesz różnice w płaszczyznach i poprawisz kąt wejścia rury w trójnik.No i nie będziesz miał tego poziomego odcinka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kp43h8 23.11.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Rzeczywiście można tak zrobić.. Dzięki Wojtas i Pozdrawiam parówę co ma 3414 postów. Dzięki mnie nabiła sobie dwa więcej i gówno wniosła do tematu! Więcej takich ludzi jak Wojtek_796. Jestem już zmęczony tą budową i od miesiąca słabo myślę bo może wpadłbym na to sam. Trzymaj się kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts