chilli banana 27.02.2019 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 też planuję 1 białą łazienkę - dzieci mam w podobnym wieku, tylko najstarsze ma 7, reszta jak u ciebieznajomi wprowadzali się latem do nowego domku - łazienkę zrobili w płytkach Tubądzina 2-go gatunku, ponoć kładło się rewelacyjnie, a cenowo przepaść, łazienkę widzieliśmy - w życiu nie powiedziałabym, ze to drugi gatunek, żadnych ubytków, krzywizn nie widać dlatego moim zdaniem jak na żywo widziałeś te twoje płytki i ci się podobają, to bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 27.02.2019 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Górną łazienkę projektowałem w leroyu i tak też zamówiłem płytki. Na dół, do małej lazienki pewnie też kupię w markecie. Garaż, kotlownia, spizarnia - to mogą być plytki z namiotu. Jadalnia/kuchnia czyli te duże plytki 80x80 bede testowal z namiotu - jak beda ok to czekam nie, kupię na raty, tzn na próbę zaczynając od kuchni pod meblami. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 31.03.2019 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2019 Wykończenia czas zacząć (w końcu ) Na początek za całe 36zł folia "budowlana" typ 200 (czyli grubość 0,08 mm) jako ochronna na podłogi: Jak nie zapomnę to zrobię fotkę jak wygląda taka folia po gładziach i szlifowaniu (z odkurzaczem nie byle jakim) Taśmy na narożniki raczej na bogato: No coat na zewnętrzne, wewnętrzne STRAIT-FLEX (hamerykańska) oryginal czyli chyba najgrubsza a jak skończył się nocoat a pod ręką na szybko innej nie było to reszta poszła na midflexie, również ze STRAIT-FLEX Gładzie szły różne, zarówno gotowe (knauf superfinish, fill&finish jak i proszkowe kleib S1) Robi to mój brat ze wspólnikiem, jako że knauf z wiadra mu nie pasował, nie robił szału pozostał przy swojej ulubionej S1. Wygląda dobrze, kolor po wyschnięciu jest "fajniejszy" niż knaufa. Widać, każdy ma swoje upodobania. Do gładzi kupiłem zajebisty wałek (parfait liss) oraz szpachlę z teleskopem od olejnika do jej ściągania (poszedł worek monet) Chiałbym napisać "brat mi pomagał" no ale prawda jest taka, że jak na razie to ja mu pomagałem a nie on mi. Bez systemu, poziomica => wyszło lustereczka (hehe, leżał obok w wiaderku i czekał, następne podejście na systemie kubali będzie) GAT 1 płytek, tubądzin za 90zł/mkw kupione 60 sztuk do małej łazienki, 25 miało skazy jak np ta: Wszystkie do wymiany z wielkimi trudami. Mam po dziurki w nosie leroya z torunia Jak oni mają klienta głęboko w dupie, biją na łeb cały eurokołchoz. Wiosna idzie, nawet do mnie zawitała: Także czas na smaczną, zdrowa i odżywczą wodę brzozową: Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 07.04.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2019 Ależ fajnie to już wygląda! Zazdroszczę! PS. Dzięki za podgląd do projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 08.04.2019 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2019 Po raz enty przegladam juz twoj watek w poszukiwaniu informacji I bardzo czesto mi pomagasz choc o tym nie wiesz:) tym razem musze zapytac bo nie znalazlem: 1. Dales pape czy folie pod 1 warstwe poro? I co to byl za produkt konkretnie I jak wrazenia? 2. Czym chroniles poro przed deszczem jak miales wymurowane zeby nie padalo do srodka ? Czy akurat nie padalo? pozdrawiam Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 08.05.2019 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 I, Panie, to ty już prawie mieszkasz. Chwilę mnie tu nie było, a tu już wykończeniówka. Nie będzie Ci smutno, jak się skończy budowanie? PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 08.05.2019 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 To komuś bywa smutno z tego powodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 08.05.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 (edytowane) Każdy samorób w większym lub mniejszym stopniu zżywa się z budową. To tak jak z kobietami,źle z nimi ale bez nich jeszcze gorzej. Edytowane 8 Maja 2019 przez B_i_U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 08.05.2019 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2019 Bartku, jak się wczasuje zagramanicą to nie ma czasu na forum póki co chciałbym zamieszkać gdzieś w okolicach wakacji, raczej ich końcówki, absolutne max listopad... Malują się pokoje, na bogato, tikurila, odrobina beckersa. Kończymy z bratem dużą łazienkę, tą na piętrze także jeszcze kilka tyg i góra będzie do układania podłogi no i drzwi i gotowa. Dół czeka. Elewacja startuje od jutra, oby pogoda nie przeszkadzała. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boltzman 20.05.2019 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2019 Co do Twojego pytania z innego wątku o wyrównanie i hydroizolację balkonu.Do wyrównania najlepsza byłaby masa PCC.Jeśli chodzi to hydroizolację to nie lepsza będzie dwuskładnikowa polimerowo – cementowa elastyczna masa (przykładowo Atlas Woder Duo, Mapei Mapelastic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.08.2019 14:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 (edytowane) Gdyby ktoś podejrzewał, że mieszkamy to rozwiewam wątpliwości, jeszcze dużo wody upłynie zanim zamieszkamy ale wszystko póki co zmierza właśnie w tym kierunku. Liczę na gwiazdkę w nowym domu a może i nieco szybciej się uda. Sierpień/ wrzesień zamierzam przycisnąć i zamiast 1 dzień w tygodniu wykańczać minimum 3-4 dni. sypialnia po gładziach: grzybki z M-systemu w małej łazience: ogólnie z prac w dużej łazience: kotłownia: elewacja (tzn jej brak, na razie styro+ siatka i klej, tynk czeka): cdn. Edytowane 4 Sierpnia 2019 przez karster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.08.2019 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Taak, mamm małą księżniczkę w domu więc kolor wiadomy - przy odbiorach pierwszego malowania od razu wiedziała który pokój jest jej chociaż nie ma jeszcze 2 latek: W pokojach chłopców mam widoczne słupy. Naturalne, kapryśne, sosnowe drewno - popękało sobie, poskręcało się a ja je na koniec przeszlifowałem i pomalowałem olejem + akryl za nimi: Może nie widać ale ściany są pomalowane Miał być fajny kolor tikusriku lotos a wyszło *uj wie co Czy szara fuga (mapei, 110 manhatan) pasuje do brązowych płytek? Mi bez różnicy, nie znam się ale żonie się nie podoba twierdzi, że słabo to wygląda a ja nie mam argumentów: Fugowanie w trkacie... Odważne kolory? Pokój starszego, oczywiście cała reszta jasna (jasna podłoga, białe meble, naklejki na ścianach) Klatka schodowa, beckers silver perl - super kolor (na foto jeszcze mokre wszystko): Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.08.2019 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Super to wszystko wygląda Dzieci sa dużo odważniejsze w kwestii kolorów niż dorośli Ja tez sobie wybrałam jako dziecko kolor zielony do pokoju i to dwa remonty z rzędu A czemu masz niedomalowane kolory przy narożnikach? Jak to będzie wykończone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.08.2019 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Dzięki Doli, jak widać na niektórych zdjęciach, docelowo jest odcięcie taśmą wodną 2,5 cm. Taśmy brakowało, będzie tak jak widać na innych fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doli. 04.08.2019 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Dzięki Doli, jak widać na niektórych zdjęciach, docelowo jest odcięcie taśmą wodną 2,5 cm. Taśmy brakowało, będzie tak jak widać na innych fotkach. Mhm, myślałam, że tam jakaś sztukateria pójdzie Nie boisz się, że Ci kolor nierówno złapie tam gdzie brakło taśmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.08.2019 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Ale że co i że jak? Wszystko będzie dobrze, zobaczysz za tydzień/ dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 04.08.2019 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Długo kazałeś na siebie czekać Ale postęp jest Ten zielony to chyba po pierwszej warstwie zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 04.08.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2019 Ale że co i że jak? Wszystko będzie dobrze, zobaczysz za tydzień/ dwa Nie czekaj za długo z takim domalowaniem, bo kolor będzie się różnił, zwłaszcza szarości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 16.09.2019 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 Kolory wyszły super, nawet z przerwami w malowaniu ale zielona farba tikurilli musiała być nakładana 4 razy gdzie inne kolory po pierwszym kryciu wydawały się docelowe (ale i tak po 2 razy każdy kolor był malowany). PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 06.10.2019 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2019 UPDATE Coś tam dłubię pomalutku, czekam na drzwi z Polskone, czekam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts