karster 13.06.2018 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Noom, widziałem tą miedź, 28 to w środku 26 mm a masz jakby nie patrzeć mniej sekcji. Może i faktycznie te PP32 będzie za mało PP32 ma w środku ok 25 mm Przykład realizacji pewnej firmy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 13.06.2018 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 dziwnie wygląda ten odpowietrznik przy zasilaniu.. nawet się w sumie nie zastanawiałem nad takim sposobem montażu. Odwróciłem i po sprawie. Wolę go jednak mieć na końcu belki, z lekkim spadkiem w kierunku zaworów. Bardzo ładnie się wszystko odpowietrzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 13.06.2018 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Karster a tak spytam logistycznie ile ci zajęło rozkładanie przewodów do reku ? Koniec końcu robiłeś projekt ? Bo mi proponuje firma zrobienie projektu a później na sprzęcie mi obetną - tylko problem jest taki że wszystko będzie na ich sprzęcie i asortymencie. A jaki mniej więcej koszt tych rozdzielaczy, rurek, mufek itp ? Ze zdjęć wnioskuje że dawałeś rurki fi 50 czy fi 75 ? Bo nie mogę się połapać czy później dawałeś 8 cm styro eps 80 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 13.06.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Fajnie to wygląda u Ciebie Idzie powoli ale ważne że do przodu A ja mam pytanie odnośnie instalacji elektrycznej, pamiętam że robiłeś kabel do okapu z 3 fazy od płyty. Pisałeś że drugi raz byś tego nie robił, można wiedzieć czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.06.2018 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 (edytowane) Styro na stropie 8cm, flexy 75mm. Graty w większości mk_wentylacja czy jakos tak (+ wentylacja24 + peflex/termokontrol). Kazdy z nich miał coś czego inny nie posiadał. Koszt na mój dom jak dotąd miedzy 4 a 5 tys. Sporo kosztują spiro, ksztaltki idą no ale robota solidna. Nie skrecałem rur wkrętami ani nie uszczelniałem dodatkowo - jedynie dwie warstwy zbrojonej tasmy alu (mi to daje 99%pewnosci). Projekt taki mocno uproszczony/ szkic robiła mi firma tqd, chciałem od nich brać wszystko ale skrzynki mi nie pasowały. Jak znalazlem na allegro te co mi pasowały to i reszte jednocześnie kupiłem. Projektu w zasadzie nie miałem = zrobiem wg informacji zdobytych w necie czy od jednego miłego instalatora z Ostrołęki. Fajnie, że komuś się podoba moja praca Nie pamiętam dlaczego nie zrobił bym drugi raz tak samo podłączenia okapu. Może chodziło mi o zabezpieczenia... do okapu to i b6 jest za dużo wiec na pewno nie podłącze go pod potrójny b16 a kupie dwa osobne b16 dla indukcji (podwojny jest nieuzasadnienie drogi) + osobny aparat dla okapu. Nie sądzę bym miał to wykonane jakoś źle no ale jakoś mi się to gryzie więc nie myślę juz o tym. Pozdrawiam Karol Edytowane 13 Czerwca 2018 przez karster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 13.06.2018 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Dzięki za odpowiedz. Skrzynki chyba widzę że masz z termokontrolu z poliwęglanu. Jeszcze zapytam ile masz w świetle od drzwi przewidziane ? Bo pewnie na styro dasz jeszcze z 5 cm na mixokreta + 1 -1,5 cm na panel,płytkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.06.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Dołóż przed samym okapem dodatkowo B6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 13.06.2018 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Z poliwenglanu mam tylko dwie, te w łazienkach. Nie podoba mi sie w nich to, ze są bardzo plaskie co wg mnie stawia opór powietrzu. Mufy i tak są na fi75 wiec to bez sensu robić takie plaskie skrzynki (pewnie te same odlewy są od kanałow fi 50. Na styro bedzie 7cm wylewek + ok 1-2cm okładzin. Drzwi zdaje sie mam na 208 na surowo. Odejdzie okładzina + luz na ościeżnicy. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 14.06.2018 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Przegladalem dzis ponownie twoj dziennik od poczatku ale nie znalazlem odp na moje pyt. Moze podpowiesz czym ostatecznie robiles dziury pod kanalize w scianach fundamentowych I jak to oceniasz z perspektywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.06.2018 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Siema Panie Karol! Do rozdzielacza puść PP40, im większy przekrój tym lepiej, mniejsze opory, dla PC to ma znaczenie. Z resztą przy małych oporach pompki od CO chodzą na niższych biegach, więc większe przekroje po prau latach się pewnie zwrócą Kan potwierdził to co chciałem napisać, czy góra czy dół nie ma znaczenia. Jeżeli boisz się że odpowietrznik bedzie działał nie tak to zrób w najwyższym miejscu trójnik z gwintem i wstaw tam odpowietrznik, groszowa sprawa a się ładnie odpowietrzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 15.06.2018 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 micbarpia - dla prądu zostawiłem dziurę między bloczkami, dla wody była przekopana rura pod ławami (wszelkie przepusty robiłem z rur kanalizacyjnych 110 rownież sn8) później łatwo się przepychało czy to węże czy przewody. Do gwc mam rownież pod ławą ale nie będę tego uzywał bo ggwc bardziej mi się zaczęło podobać. Jedyne dziury i to największe kułem pod kanalizę 160. Nie łatwa robota ale i nie super ciężka taka o której sie zapomina... sds, agregat od szwagra, dugie wiertło + dłuto i gotowe. Jak wiadomo gdzie co i jak to warto zrobić chociaż małe dziury miedzy bloczkami a potem ewentualnie powiększyć a jak nie ma pewnosci to jechać z robotą a później się wykuje. Seba, dzieki Ci! Tylko mnie utwierdziłeś. Jadę dzisiaj po te pp40 tylko, niestety nie znalazłem gwintów 1" a jedynie 1i1/4 (5/4). Będę redukował na pp 32przy samym rozdzielaczu. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 15.06.2018 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Dzieki o to mi chodzilo. A prad do czego? Domofon czy cos jeszcze pominalem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 21.06.2018 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Prąd - główne zasilanie (WLZ) + uziom. Domofon, brama zasilanie, sterowanie bramy osobnymi otworami normalnie nad chudziakiem w ścianie. Mały update: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 22.06.2018 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Extra to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 22.06.2018 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Ja pierdole, to forum sie sypie ! Napisałem odp w tym byle jakim głównie, potem się przypadkiem skasowało i brak opcji przywrocenia bo jebane reklamy się wpierdalają. Dno, bagno i dwa metry mułu!!! Dzięki Kamil za miłe słowo.PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 22.06.2018 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 wow super to wygląda masz już ułożone we wszystkich pomieszczeniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 22.06.2018 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Karol a koniec końcu od pompy PC dajesz PP40 ? a między rozdzielaczem górnym i dolnym również taki ? Przy okazji zapytam ile czasowo zajeło ci rozprowadzenie podłogówki ? Robiłeś to sam czy ktoś ci pomagał rozwijać ? Trochę się obawiam że mi urlopu nie starczy co też musze jakoś dopytać tych którzy są z robotą do przodu. pozdro. ps. projekt miałeś gotowy czy kan ci go robił w ramach zakupu materiałów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 22.06.2018 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 To forum mnie rozbraja, 5 minut pisania i chuj, padło, brak opcji przywrócenia tekstu. Ktoc kuzwa nad tym pracuje so uja waclawa?! Nie da sie z tego korzystac. Bagno smierdzące. Ps. Tam jest filmik, posluchaj co na nim mowie a się podladujesz pozytywnie skoro boisz sie o czasochlonnosc. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micbarpia 22.06.2018 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Wyglada to conajmniej tak samo dobrze jak na ulotkach reklamowych firm specjalizujacych sie w tym wiwc gratulacje.... a co do forum z dnia na dzien coraz gorzej. Jest gdzies przynajmniej info czemu I do kiedy bo nie znalazlem? Widac demobilizacje samorobow do pisania na forum w takich warunkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 22.06.2018 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 To forum mnie rozbraja, 5 minut pisania i chuj, padło, brak opcji przywrócenia tekstu. Ktoc kuzwa nad tym pracuje so uja waclawa?! Nie da sie z tego korzystac. Bagno smierdzące. Ps. Tam jest filmik, posluchaj co na nim mowie a się podladujesz pozytywnie skoro boisz sie o czasochlonnosc. Pozdrawiam Karol Rzeczywiście pozytywniej w głowie musze tylko jakiś rozwijak załatwić i drugą osobę do pomocy heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts