agb 17.11.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Ze zdjęć ten Etixx nie wygląda na równiejszy od mojego nie-etixxowego Knaufa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 17.11.2018 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Jest dość równy ale czy idealny? Nie wiem. Może poukładam go sobie na podłogach coby mi ta moja biedna podłogowka od mrozów nie ucierpiała na pięterku (druga grzałka niestety też wywala roznicówkę ) W tym następnym tygodniu wywale starą grzałkę i dam koledze do dospawania mufy by najbardziej popularne grzałki podłączyc. Tak to jest robiąc wszystko z odzysku, a nieee, sory tam na jakieś złączki, rurki mufki itp idt wydałem ze 400+ albo i 500+. Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 17.11.2018 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Dość równy to i mój jest. A wg fightera do etixxa nic się nawet nie zbliża Ważne, że zadowolony jesteś. Ja tam sobie tylko marudzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 17.11.2018 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Jak pisałem, położyłem tylko kilka płyt i to jakiś takich narożnikowych. Nie mam zdania ale odrobinę lekcje niedługo (mam nadzieję. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 17.11.2018 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Kaster wygląd wyglądem, ale lepiej jest zrobić z cegły nic Ci zaciekac nie będzie (dekarz nacina cegłę na 2-3 cm i daje tam blachę i masz spokój na lata. A ten pustaczek systemowy to ma może ściankę na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 17.11.2018 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Co do tego super styro tłoczone logo bezsens! Taki równiutki ma być, a kleju trzeba będzie walić jak nie wiem, aby to wypełnić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 17.11.2018 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Jak byś miał dobre rabaty na danym produkcie to byś cały czas chwalil a ile w tym prawdy A ile marketingu? Wogole może powiecie że podchodzę non szaleńczo ale jak ci szparkanna 2 mm się zrobi to jest na to pianka i tak to wszystko klejem później przykryjesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 17.11.2018 23:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 A ja tak sobie palnąłem, że gdyby tak poskładać wszystkie szparki po te 2mm do kupy to pewnie wyszło by na to, ze w jednym pokoju miałbyś cały czas okno uchylone albo i otwarte. Ew z jakąś wiatroizolacją bo w sumie siatka i klej no i tynk nie pozwoli na swobodny przedmuch wiatru. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafhi 18.11.2018 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 No to jest niestety wada samoroba zawsze chcemy dokładnie skupiamy się na detalach uważamy że zrobimy lepiej niż iedokladni budowlańcy. A jak się później zastanowić nie ma to żadnego większego znaczenia i na pewne rzeczy trzeba brać margines błędu lub mniejszej dokładności która niczemu nie zaszkodzi. Czas też jest ważny w tych pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ggdh 20.11.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 karster, kleisz na zwykły klej, że boisz się mrozów? Może skończ na pianę? Murować da się do -10C (podłoże -5C) to czemu by nie miało być pianoklejów na niskie temperatury? Jak coś plątam to obwinię brak czasu na studium dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 20.11.2018 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2018 Na klej w pianie jest już nieco za późno skoro wystartowałem na klej z wora (klej z wora robi dystans a piana w zasadzie na zero). I owszem, boję się niskich temperatur dlatego przerwałem prace. Może dziś jeszcze coś pokleje bo ma byc +2 a w nocy -1 przy czym od niedzieli jest cały czas >0 także ściany nie powinny być przemrozone. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 22.11.2018 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2018 Dach wygląda już super jeszcze trochę i go skończysz A styropian poszedł Ci rewelacyjnie szybko, ale jak się ma taką ekipę to tylko pozazdrościć Mnie tak się ten styropian ciągnął że straciłem na nim masę czasu i chęci na dalsze działanie. Teraz pogoda nie zachęca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 06.12.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 (edytowane) Karol cofnę się trochę do twoich tynków. Czytam w innym temacie, że jesteś bardzo zadowolony z tego jak Ci Zetę położyli. Czy na prawdę jest tak super równo ?? U mnie po położeniu zety są niestety lekkie nierówności delikatne fale po ściąganiu łatą... Czy ty u siebie też masz coś takiego ? Rozmawiałem z wykonawca i mówił, że z tymi twardymi gipsami jest niestety ten problem że maja krótki czas otwarty na jakiekolwiek dopieszczenie niż np alfa czy beta.... Koniec końców i tak postarali się lepiej niż w pierwszym pomieszczeniu. Dostali reprymendę, że nie pasuje nam taka jakość. Resztę zrobili już o wiele lepiej ale jednak pod malowanie chyba się to nie nadaję prze te górki pagórki.... Czy u ciebie też jest coś takiego, czy na prawdę masz to równe ja stół ? Widziałem twoje foty ale foty jak to foty wszystkiego nie oddają.... P.S. Tego takera do spinek podłogówki opyliłeś już ?? Jeśli tak to komu, może u siebie też zrobił to chętnie odkupię Edytowane 6 Grudnia 2018 przez _arek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 06.12.2018 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Cześć, tak, tynki mam dobre. Zrobię Ci zdjęcie za kilka dni, mam jeden pokój tylko poszlifowany i już pomalowany na biało. Jest mega fajnie.Tacker sprzedany. PS. Właśnie rozmawiałem ze znajomym, u mnie było dużo odpadu po tynkowaniu... PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_arek_ 06.12.2018 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 Czyli przed malowaniem jeszcze szlifowałeś wszystko do równego, czym to robiłeś normalnie żyrafą, z jakim papierem ?? U siebie tez spróbuje przeszlifować jedno pomieszczenie na próbę, bo tak się zastanawiamy jak by to wyglądało po samym szlifie... w sumie te nierówności nie są jakieś wielkie i może faktycznie samo przeszlifowanie wystarczy.... Czyli jednak da się te tynki położyć równiutko tylko trzeba trochę się postarać.... Komu takera opyliłeś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 06.12.2018 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2018 To ja się wtrącę. Zetę trzeba umieć kłaść. Da się równo, np u mnie w domu jest bardzo równo, ale już na innej budowe widziałem średnią jakość. Górek i dołków nie ogarniesz slifowaniem, jak za grubo zjedziesz to kamień wyjdzie. One są do lekkiego przeszlifowania np papierem 220 albo 240. Jezeli zrobili górki i dołki to bedziesz musiał położyć gładź. Szlifowana zeta nie dla każdego nadaje siędo malowania. Zapomnij że będziesz miał ścianę tak gładką jak po gładzi albo jak regips. Po prostu będzie to ściana, pomalowana wygląda fajnie. Natomiast wszelkie zaprawki czy gładzie po osadzaniu parapetów są mocno widoczne i różnią się od zety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 04.01.2019 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2019 Ciekawe jak długo pociągnę, kolejny raz "nie wróciłem do domu tego samego dnia z budowy" - tzn jadę np na 10:00 a wracam o 00:30... No ale mrozy, woda w podłogówce, brak źródła ciepła (poza wcześniej wspomnianą, drogą grzałką) wiec trzeba działać szybko. Niedługo pierwsze zasypy celulozy (może nawet jutro, w sobotę). Dokończyłem WM: Przeniosłem rury od nawiewu i wyciągu do strefy ogrzewanej (przecież tam są temperatury zbliżone do panujących w domu, nad rurami nasypię grubiej celulozy) Paroizolacja aktywna corotop na sufitach płaskich (od góry będzie celuloza niczym nie osłonięta) a na skosach paroizolacja aktywna isofloc active za milon (katalogowo 1600zł netto za wałek 3 m szeroko x 50 mb) 4step pro, takie małe niespodziewanki: (widać?) Przymiarki do wykończeń: Pozdrawiam Karol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 07.01.2019 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Panie Karol, a czemu nie wywinąłeś foli paroizolacyjnej spod UDka? Jak w takim razie łączyłeś poziomą paroizolację ze ścianą? BTW: a po co taka droga paroizolacja na skosy ? BTW2: widać że już bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 07.01.2019 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2019 Cześć Seba! Jakbyś się zastanawiał to pamiętam o Tobie, tylko nie mam na nic czasu. Generalnie żadna paroizolacja nie jest potrzebna przy celulozie, nawet w łazience. Wiem jak to brzmi i chociaż znam już dwa przypadki domów ocieplonych celulozą bez paroizolacji o wieku 6-10lat to i tak chciałem ją dać. Jednocześnie nie spinam się aż tak bardzo. Pod ud'kiem jest pianka, ktora dość szczelnie przylega ale od gory jeszcze położę sudafoil - super preparat. Folie są przyklejone szczelnie bardzo dobrą tasmą od corotopa do ud'ków wiec to jest szczelne. PS. Uszczelnianie wszystkiego, masa drogich taśm i uszczelniaczy a na koniec 6tysiecy dziurek po wkrętach....Kupiłem np tasmę isover multitape za 79zl +kw. Miała być super hiper a jest duper. Bez szału na tle innych taśm za poł tej ceny. PS2. Jaki jest patent na szczelne połączenia rur? Np anemostatów? To jakaś masakra z klejniem tych tasiemek. PS3 taki sudafoil jest miliard razy lepszy i dwa razy wydajniejszy/ o połowę tanszy- ponad o polowę no i szybciej schnie oraz ma wiekszą siłę początkową niż ten niemiecki shit od isovera, tzn ten uszczelniacz vario. Ogolnie to mocno przereklamowane produkty.Miłym zaskoczeniem jest taśma dwustronna od paroteca za 39 zlote z alledrogo. Mega super duper. Oczywiście tansza od isovera dwustronnej. PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.01.2019 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2019 A ja powiem Ci że szczelność to gwarancja energooszczędności!! To się może tak wydawać, ale te wszystkie taśmy itp robią różnicę. Te dziury po wkrętach są raczej pomijalne to tam te dziury zajmują wkręty Bardziej bym się martwił o dziury na przewody do oświetlenia itp! Wilgoć w nowoczesnym domu z dobrą wentylacją to raczej rzadko spotykane zjawisko. Ja to wszystko robię aby po prostu było szczelniej, a to nie tylko wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts