dzikusisko 21.11.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2016 Witam W planach budowy domu mam instalacje okapu sufitowego. Ma ktoś z was zainstalowany taki okap w kuchni? Jak się sprawuje i jak go dobraliście, są różne moce agregatu? Dodam że kuchnia ma plan otwarty, połączona z salonem i jadalnią - praktycznie 50m2. Sufit będzie podwieszony na wysokości 260-270cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 22.11.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Mam, używam. Jak dla mnie, jego praca nie różni się od innych. Oczywiście są różne moce (ilość m3), do koloru do wyboru. Ja kupiłem taki na który było mnie stać - nie wiadomo czemu ale okapy wyspowe są zazwyczaj 2x droższe niż bardzo podobne przyścienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzikusisko 22.11.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 A na jakiej wysokości u Ciebie wisi? Obniżałeś sufit bardziej niż reszta pomieszczenia? Chodzi mi o to że typowy okap wisi metr na kuchenką a w przypadku okapu sufitowego ta odległość jest dużo większa... i również zastanawiam się czy tak wysoko umieszczony okap nie zadziała po prostu jak mechaniczna wentylacja i w pewnym sensie nie ochłodzi powietrza w pomieszczeniu (ze względu na to że cieplejsze powietrze jest wyżej niż chłodniejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galonimum 10.01.2017 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Cześć. Ja również zastanawiam się nad zakupem okapu sufitowego, który przylega bezpośrednio do powierzchni sufitu, a nie jest okapem wyspowym. Znalazłam jednego polskiego producenta, który ma takie okapy - firma NORTBERG spod Kielc. Zastanawiam się nad tym samym, co dzikusisko - czy ta odległość, nie będzie zbyt duża. Te okapy sufitowe to chyba jakaś nowość - bo nie spotkałam się z tym jakoś wcześnie. Nie ulega wątpliwości, że najtańsze nie są, dlatego zależy mi na rzetelnej opinii - nie chciałabym wydać kilka tys. na okap, który się nie sprawdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loremas 16.01.2017 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2017 Ja tez nie korzystam i nie wiem czy to jest konieczne w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts