Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie w aranżacji proszę

veratoxic

Recommended Posts

Witam. Nie mogę uporać się z projektem łazienki a goni mnie czas. Nie będę oryginalna i planuję szarości i drewno. Płytki drewnopodobne już kupione choć możliwy zwrot. Na żywo wyglądają według mnie dużo lepiej niż w projekcie. Płytka bazowa wybrana to grey soul mid w formacie 60x60 - płytka piękna z lekką fakturą ale gładka w dotyku, drażnią mnie jedynie żółtawe "plamy", gdyby nie to byłaby idealna. Podłoga i ściana główna chciałabym aby była w drewnie , nie mogę natomiast zaaranżować ściany z wc i kabiną - nie podoba mi się gres drewnopodobny na wc za dużo zamieszania jak dla mnie. Na wc kupiłam białe błyszczące lekko falowane heksagony 17x20cm, ale teraz nie jestem przekonana, trzeba by je było gdzieś powtórzyć ale nie wiem gdzie. Proszę o sugestie.

A może ciemniejsze WC i ciemniejsze dodatki? Na wprost wejścia ma być grzejnik-brakuje na projekcie. Wydaje mi się że w wersji pierwotnej jest trochę nudno i czegoś brakuje, a może za dużo już myślę.... Pomóżcie proszę...

Łazienka projekt podstawowy1..jpg

Łazienka projekt podstawowy1._3.jpg

Łazienka projekt podstawowy1._6.jpg

20161013_171306.jpg

Edytowane przez veratoxic

• 1 month później...

Łazienka jest trochę przeciążona ilością okładzin ceramicznych. Drewnopodobne płytki wprowadzają Do wnętrza ciepło, ale fajnie byłoby efekt ten zwielokrotnić drewnianymi i naturalnymi dodatkami (z drewna, trawy, bambusa). Obudowę stelaża chyba lepiej byłoby wykończyć płytką bazową lub płytą meblową (taką jak szafki wiszące nad lustrem). Ściana vis a vis wejścia mogłaby być pomalowana farbą kuchnia-łazienka w kolorze tym samym co szare płytki, zmniejszyło by to „efekt pudełka” jaki się tutaj wyczuwa i dodało wnętrzu lekkości.

Pozdrawiam serdecznie,

E-rzecznik FFiL Śnieżka