adrian42 22.11.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam, mam problem z niedogrzanymi pokojami w nocy. W salonie mam zawsze troszkę wyższą temperaturę niż w pokojach o jakieś 1,5-2 stopnie. Chciałbym mieć w nocy w pokojach 18-19 stopni ale nie chce niepotrzebnie nagrzewać salonu do 20-21. Czy jest jakiś sposób żeby dogrzać pokoje a żeby w salonie nie było tak ciepło w nocy? Czy przeniesienie sterownika rozwiąże problem? Tylko gdzie go przenieść? Do dużego pokoju? (okna nasłonecznione) czy do sypialni mniejszy pokój ale tam zawsze cień? Charakterystyka mieszkania: łazienka 5m2 pokój z aneksem 28,72m2 pokoj duży 17,26m2 pokój mały 14,54m2 Piec kondensacyjny junkers cerapur compact ze sterownikiem cr100. Schemat mieszkania i umiejscowienie sterownika w załączniku. Będę wdzięczny za każdą sugestię. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 22.11.2016 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Sterownik ma być w najchłodniejszym pomieszczeniu a reszta regulowana jest na zaworach termostatycznych przy grzejniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian42 22.11.2016 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Dzięki gersik za odpowiedź. Teraz mam dylemat: przenieść go do pokoju dużego (dziecięcego) czy do sypialni?Ogólnie temperatura jest tam niższa niż w salonie, choć w dziecięcym w dzień bywa cieplej ze względu na nasłonecznienie. Czy powierzchnia nie ma znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 22.11.2016 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Znaczenie ma temp. w pomieszczeniu. Tam gdzie jest najchłodniej. Ja bym dał do dziecinnego bo w sypialni lepiej jest jak jest chłodniej i tam pasuje regulować termostatem na grzejniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian42 22.11.2016 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Dzięki wielkie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts