Kasia Mik 22.11.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Proszę o porady jak poradzić sobie ze spapranym przez "fachowców" chudziakiem. Majster źle obliczył potrzebną ilość chudziaka i przyjechało około 2 metrów sześciennych za mało. Ponieważ w dniu wylewania był sam, jak tylko się zorientował zaczął na szybko rozciągać ręcznie ten chudziak - efektem jest niesamowicie nierówna podłoga, ślady po desce rozprowadzającej, wgłębienia, "dziury" - szkoda opisywać... Proszę o porady co teraz zrobić? wylać samopoziomującą wylewkę samodzielnie (trochę nierealne bo zajmie mi to kilka dni a i efekt może być wątpliwy), zamówić wylewkę betonową czy jastrych a może coś w ogóle innego? Dodam, że mam tak źle wylany chudziak, że nie ma mowy o położeniu na to styropianu, zalaniu i kładzeniu ogrzewania - pod wpływem wylewki ten styropian się połamie w niektórych miejscach i całą podłogę szlag trafi - muszę to jakoś wyrównać... Powierzchnia użytkowa domu 92 metry, dom parterowy. Namiary na prawdziwych fachowców w tej kwestii okolice Radomia - mile widziane. z góry dziękuję za pomoc i z góry dziękuję za komentarze w typie "trzeba było fachowców przypilnować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scruffty 22.11.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 jak chcesz od razu kłaść na to styropian to wyrównaj suchym piaskiem albo perlitem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mik 22.11.2016 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 jak chcesz od razu kłaść na to styropian to wyrównaj suchym piaskiem albo perlitem. a taka dodatkowa wyrównująca warstwa nie musi być związana z chudziakiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 22.11.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 nie musi. podłoga na szczęście leży a nie wisi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 22.11.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 a taka dodatkowa wyrównująca warstwa nie musi być związana z chudziakiem?? Nie musi, ja u siebie będę perlitem wyrównywał. Przy okazji Perlit jest dosyć dobrym izolatorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Mik 22.11.2016 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 mogę prosić o jakieś konkretne namiary na ten Perlit - jakiś typ, rodzaj, nazwa dokładniejsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 22.11.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=perlit&bmatch=base-relevance-floki-5-hou-1-3-1026 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 22.11.2016 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Trochę słabo z liczeniem....mam nadzieję, że zagęścili prawidłowo grunt pod chudziakiem, żeby się nie okazało (jak pisał Zyhu), że dodatkowo chudziak będzie wisiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts