madtrack 22.11.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witajcie, Znalazłem kilka tematów odnośnie otynkowanej podbitki dachu. jedni odradzają, inni zachwalają. Ja bym chciał taką podbitkę u siebie tylko nie wiem jak zacząć. Nie wiem jak do tego tematu podejść. Czy osb, czy jakaś inna płyta. Czy nie bedzie pękać przy łączeniu z elewacją. Podpowiecie? ps. mało na ten temat na forum i w sieci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 22.11.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Optymalnie:kostrukcja drewniana lub konstrukcja jak dla sufitu podwieszanego z profili CD60do tego krecimy plyte cementowo-wloknowaFermacell Powerpanel H2O lub HDlub Knauf Aquapanel na to siatka z klejem, czyli normalna warstwa zbrojaca. wywiniecie siatki w przejsciu na sciane jak w narozniku wewnetrznym.grunt pod tynktynkTo jest chyba najbardziej jakosciowo dobre rozwiazanie. Najczesciej robione, ale.... OSB+styropian na klej w piance, talerzyki+wkrety do drewna , klej+siatka, grunt i tynk opcja 2 jest tansza materialowo, nie mniej jednak czasami lubi sie spieprzyc...osb spuchnie, klej sie odspoi (osb jest wredna powierzchnia do klejenia) i wychodza pozniej fale, uskoki etc. Wiec raczej plyta cementowo-wloknowa, minus jedyny - cena takiej plyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts