Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wegiel z supermarketow?

janekdarf456

Recommended Posts

Co z tym weglem z supermaketow? Kupowac? Ktoś ma kontrole nad tym co wykładają na półkach?

Paliłem groszkiem z Castoramy za 650zł/tona - i co do ceny za kWh to nie mogę narzekać - wychodziło mi ok 12-14gr za 1kWh. Obecenie pale Sztygarem i 1kWh kosztuje ok. 16gr, natomiast tani węgiel z marketów to pewnie rusek i z tego wynikają pewne utrudnienia - syf w kotle i dym z komina - nie udało mi się tego wyeliminować. Lepszy groszek = czysty wymiennik i palenisko, mało popiołu i zero dymu z komina, wydobywają się jedynie spaliny.

Raczej nie bo to sprzedawca – firma handlujaca a nie sklep odpowiada za to co znajduje się w opakowaniach z weglem. Swoje przezylem z ekogroszkiem z roznych sklepow budowlanych. Cos na ten temat wiem. Widze tez ze produkty z najwyzsza liczba reklamacji mimo ze tanie znikają z polek wielopowierzchniowych na stale. I slusznie, bo traci na tym renoma sklepu. Okazuje się ze ci co najwięcej krzycza w reklamie najmniej maja jakości. Chociaż sa wyjątki. [sPAMER] ekogroszek znajalzelm w liroju i trzymama się tej firmy jak tonący brzytwy. ;) Jakosc ok. Edytowane przez Elfir

Ja tam nie polecam ekogroszków z supermarketów. Raz się naciąłem i to strasznie, dostałem jakieś kamienie. Tak się składa, że trochę i mojej winy bo dokładnie nie spojrzałem. ale wiem,, że cena węgla ma swoje kosztować a te wszelkiego rodzaju promocje w super i hipermarketach są bardzo mizerne. Jednak jak ktoś ma zaufanie, trafia na dobre produkty i to w fajnej cenie, to czemu nie.