PANTHER 22.08.2002 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Jeżeli planujesz wprowadzić się za 2 lata to po co już teraz przygotowywać mur pod tynk. Zrobisz to, gdy będziesz mógł od razu zrobić całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 22.08.2002 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Prosiłem o konkretne odpowiedzi, czy sposób ,o którym piszę jest stosowany czy nie.Z pozdr Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 22.08.2002 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Konkretnie to zapytaj się producenta systemu. Tylko on da konkretną odpowiedź dotyczącą procesu technologicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 22.08.2002 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 Konkretnie, to znaczy realnie, doświadczalnie-dlatego pytam Forumowiczów, bo oni(za takiego też się uważam) stosują na rózne sposoby (zdobywając przy tym doświadczenia) to- co producent wymyśla.Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2002 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2002 A propos tynków na Ytongu ja mam dla wszystkich ciekawostkę.Postanowiłem zgodnie z sugestią przedstawiciela z Ytonga zamontować rolety Rollkaster. Dokładnie przygotowane pod wymiar Ytong - 36,5 cm szerokości.I wszystko było pięknie do czasu jak wstawiłem okna i okazało się że, okna należy wstawiać 5,5cm od zewnętrznej krawędzi kasety czyli zewnętrznej krawędzi muru.I tak też mam wstawine.Przyszedł tynkarz i zadał mi jendo pytanie jak widzę parapety zewnętrzne? Bo pozostaje 5cm i będzie to wyglądać dość dziwnie.Widzę dwie możliwości:zabudować jakość obszar pod parapetem albo co chyba zrobię - obłożyć ściany watą 5cm + tynk.Poradźcie co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 30.08.2002 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2002 Czy w przypadku położenia na zewnątrz siatki na kleju można potem robić tynk centowo-wapienny czy pozostaje tylko szlachetny.Mam tu też na myśli styropian ocieplający płytę balkonową, który chciałbym przede wszystkim zabezpieczyć przed nadchodzacą zimą, a on jest trochę pouszkadzany i najbardziej narażony na warunki zewnętrzne.Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts