IPS 22.11.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Po 2 dniach od lakierowania na parapecie pojawiły się dziwne plamy, jakby wybarwienia pod lakierem, może ktoś podpowie co to i od czego mogło powstać ?Parapet nie był bejcowany itp., świeżo od dostawcy.http://ondrive.eu/DSC02354.jpghttp://ondrive.eu/DSC02361.jpghttp://ondrive.eu/DSC02362.jpg Lakieru używałem już do innych desek i nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 22.11.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 pierwsze zdjęcie wygląda jak szpachla do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciasteczko7733 22.11.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam, Według mnie tu jest coś z drewnem nie tak, reklamuj u dostawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 22.11.2016 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 zapackane szpachla do drewna na 1 i 3 zdjeciu. 2 nie widac dokladnie. jak dla mnie fuszerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 22.11.2016 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Tak jak myślałem. Na tym widać jeszcze, że warstwa jakby traciła swój kolor i wybarwiała się na jaśniejszy. Drewno miało być nie bejcowane itp. więc nie wiem jakim cudem coś takiegohttp://ondrive.eu/DSC02353.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 22.11.2016 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 (edytowane) Pierwsze i trzecie zdjęcie to ewidentnie miejsca szpachlowania - maskowanie ubytków po sękach/wadach szpachlą drewnopodobną. Druga fotka to raczej inne słojowanie w środkowej wklejce, co wpływa na zmienne załamywanie światła i wrażenie jaśniejszej powierzchni . Generalnie drewno/klejonka słabej klasy - pytanie za jaką zapłaciłeś i czy bardzo Ci to przeszkadza. Edytowane 22 Listopada 2016 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 22.11.2016 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Zamawiałem dębowy parapet frezowany, pisałem wyraźnie co mi potrzeba i nawet na początku prosiłem o parapet z jednego kawałka ale przekonali mnie do klejonego z uwagi na wymiary. Gdybym wiedział, że wyjdzie coś takiego zaczął bym od bejcy/oleju, a nie nakładał sam lakier, który to uwydatnił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2016 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 zapackane szpachla do drewna na 1 i 3 zdjeciu. 2 nie widac dokladnie. jak dla mnie fuszerka Pierwsza część -ok. Wygląda na szpachlę. Zdjęcie nr 2 to naturalne właściwości dębu. Jeśli ktoś twierdzi, że fuszerka, tzn. że dąb nie jest dla niego. Ew. może zamówić jakąś ekstra selekcję (za ekstra kasę) Drewno jest drogim materiałem i przy mocno wyżyłowanej cenie dostawca zakłada takie szpachlowania. Ale przy najwyższej jakości nie powinien ich puszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.11.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 (edytowane) nie wiem ile dałeś ale zawsze kupuje u tego gościahttp://allegro.pl/parapet-drewno-jesion-gr-4cm-jesionowy-drewniany-i5332478484.htmli parapety przychodzą takie, jak na zdjęciu, poprostu 1 klasa. Edytowane 23 Listopada 2016 przez zyhu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 23.11.2016 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Cena to 300zł i nie była to najtańsza oferta tylko jedna z droższych więc spodziewałem się troszkę lepszego towaru. Podobne materiały już kupowałem i nigdy nie trafiłem takiego problemu.. @finlandia - być może zakłada takie szpachlowanie jednak wypadało by o tym poinformować kupującego bo wystarczyła by najpierw bejca i po sprawie. @zyhu - dzięki, niestety liczył się dla mnie również czas, a u większości był znacznie dłuższy, zdaje się, że u tego sprzedawcy też pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 23.11.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 No niestety - to już jest kwestia uczciwości ii podejścia sprzedawcy. Ja cenię sobie posiadanie na wystawce produktów z założenia niedoskonałych (by nie było zaskoczenia przy zakupie). Jeśli klient jest na tym punkcie wrażliwy - to mamy okazję by to omówić. Dla siebie - zaakceptowałbym przy racjonalnej cenie (nie chodzi mi o ugranie z tego powodu ekstra rabatów). Ale gdyby taki towar przyszedł dla mojego klienta byłbym zawiedziony (delikatnie mówiąc) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 23.11.2016 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 jak nie będziesz miał ciśnienia to zamów tam gdzie pokazełem Ci na linku teraz będę brał 2x dąb 4 cm szeroki 25 cm głęboki x 1,5m więc może wkleje fotki jak przyjdzie czy dobry towar przyszedł ostatnio brałem jesiona i gicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 23.11.2016 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Jak możesz to wrzuć foto po obróbce ( bejca/lakier ) bo mój na świeżo był przepiękny dlatego zdecydowałem się na samo lakierowanie bez bejcowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 24.11.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Nie wiem czy bejcowanie by pomogło; szpachlówka i drewno inaczej absorbuje barwnik i plamy w dalszym ciągu mogły by być widoczne (teściu wspominał że dąb słabo absorbuje wszelkie barwniki). Jeżeli bardzo Ci to przeszkadza, usuń lakier i naklej liść forniru lub obłogu dębowego, wizualnie będzie jak z litej deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IPS 24.11.2016 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Tak, jednak barwa była by podobna o ile było to szpachlowanie lakier + pył, przynajmniej gdy sam tak robiłem nie było źle. Raczej muszę zamontować taki bo opóźni mi to remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts