smolarz 22.11.2016 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2016 Witam Planuje budowę domu na działce 8.6ar (28x30). Dom bez garażu, obok wiata na 2 samochody (6x6) oraz budynek gospodarczy.(6x3). Czy dobrze rozplanowałem sobie ułożenie na działce domu oraz wiaty? Jaka minimalną odległość wiaty od domu ustalić ? - planuję 1.5m-2m Odstęp wiaty i budynku od granicy ustalam na 3m (brak okien) - chyba że moge zejść mniej. Ale z tego co wiem to ze względu na budynek gosp. to nie mogę. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 23.11.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Po co ci w ogóle ten odstep wiaty od domu? Marnowanie miejsca, poza tym musisz budować dodatkowe podpory z lewej strony wiaty a mozna ja zaktowić przecież o ścianę domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 23.11.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Proponuje przesunięcie wiaty do ściany domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 23.11.2016 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 a zgłoszenie zrobilleś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolarz 23.11.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Zeby wiate 'przyspawac' do domu to musialbym zmienc w niej dach - na kalenice jak ma dom. Ale wtedy budynek gospodarczy nie byłby przedłużeniem wiaty. Chodzi o to że wiata i budynek gospodarczy bedą to 2 osobne konstrukcje tak by spełniać przepisy odnośnie wielkości wiaty (do 50m2) i budynku gospodarczego do (35m2). Jeśli wiatę chciałbym przyspawać do domu to musiałbym to zrobić na etapie pozwolenia na budowę - a wtedy powierzchnia zabudowy nie będzie mi spełniać WZ - dlatego chciałem zrobić wiatę osobno. Gdyby wiata była na 1 auto to bym ją pewnie 'przyspawał' Zgłoszeń jeszcze nie robiłem - plan jest taki - najpierw dom, potem wiata. Obecnie jestem na etapie uzyskania pozwolenia na budowę. Potrzebuje jeszcze pomocy gdzie ulokować miejsce składowania odpadów - czy po prostu zaznaczyć byle gdzie o potem i tak będę składował gdzie mi pasuje. Chodzi o to że musi to być 2m od granicy a właśnie tam chciałbym to umieścić. Tak jak na zdjęciu - chcę mieć wydzielone miejsce na skrzynki Gaz, Prąd i śmietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fleszu1 26.11.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 mnie trochę dziwi t a scieżka do domu. idąc z wiaty do domu trochę na około Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smolarz 08.01.2017 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Witam ponownie. Jak poprowadzić kanalizacje do budynku. Mam 2 warianty: - 1 studzienka na działce i kanalizacja po skosie do budynku - 2 studzienki na działce i kanalizacja prostopadle do budynku. Od sąsiada mogę tylko prostopadle przeprowadzić kanalizację. Czy będzie jakiś problem z puszczeniem kanalizacji po skosie ? Skrzynki na prąd, gaz chcę umieścić przy wjeździe. Generalnie jak ktoś ma jakieś sugestie odnośnie poprowadzenia mediów to proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts