Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykonczenie drzwi tarasowych-styk na zewnatrz z podestem

Recommended Posts

Witam,

Mieszkam w Irlandii i tak oto mam wykończone beznadziejnie drzwi tarasowe przy styku z podestem betonowym.

Czy ktoś może mi pomoc co tam pod spód dać normalnie jest tam dziura w tej chwili wypełniona pianką którą usunę (np pianka a na to jakaś zaprawa ?) czy tj przyczyna,że po drugiej stronie na płytkach mam wodę?

Czy ktoś mógłby też pomóc jak wymienić te czarne uszczelki między szybą a ramą?

Z góry dziękuje.

WP_20161123_10_28_31_Pro.jpg

WP_20161123_10_28_55_Pro.jpg

Edytowane przez devil-80

Wodę masz z powodu zaistnienia zjawisk fizycznych (złożenie wilgotności +temperatury).

Poniekąd sytuacja ze zdjęcia może być przyczyną. Jak to naprawić (poza wymianą okna na nowe)?

Wydłubując piankę i aplikując nową a potem zakrywając ją odpowiednim materiałem - zaprawa wystarczy może na parę(?) lat. Ale sprawa powróci.

Zakładam że okno stoi na nieocieplonym betonie który jest dużym mostkiem termicznym i to jest przyczyną. Wątpię by udało Ci się dokupić odpowiednie poszerzenie (kwestia dostępności i też pieniędzy).

Wymiana uszczelki? Wyjmij szybę, zobacz czy uszczelki się dadzą wyjąć (wewnątrz trzeba pewnie będzie wymienić razem z listwami. Zapamiętaj przekrój, odszukaj takie na jakimś portalu zaopatrującym rynek okienny i wymieniaj.

Reasumując: to jest robota dla złotej rączki. Efekt - wątpliwy. Skuteczniej będzie wymienić okno.

Lub mocniej odkręcić grzejnik i uruchomić wentylację (bo tej przyczyny też nie można wykluczyć).