ksysiek 23.11.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Prosiłbym o poradę. Komin jest mokry na zewnątrz i wydostaje się z niego płynna smoła po miesiącu zaczęło wychodzić w środku cegły są nasiąkniete. Komin bedzie rozebrany i postawiony nowy,ale dopiero na wiosnę. Co mógłbym zrobić żeby wytrzymać do wiosny zacieki by nie przeszkadzały ,ale zapach jest tragiczny. teraz posmarowałem dwie warstwy hydroblocku dlatego tak wygląda. Co mógł bym zrobić samemu skuć,nałożyć coś na ten czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.11.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Prosiłbym o poradę. Komin jest mokry na zewnątrz i wydostaje się z niego płynna smoła po miesiącu zaczęło wychodzić w środku cegły są nasiąkniete. Komin bedzie rozebrany i postawiony nowy,ale dopiero na wiosnę. Co mógłbym zrobić żeby wytrzymać do wiosny zacieki by nie przeszkadzały ,ale zapach jest tragiczny. teraz posmarowałem dwie warstwy hydroblocku dlatego tak wygląda. Co mógł bym zrobić samemu skuć,nałożyć coś na ten czas? Przenieś zapytanie do działu KOMINKI http://forum.muratordom.pl/forumdisplay.php?72-Kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 23.11.2016 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Skontaktuj się z producentami chemii budowlanej np. http://www.sto.pl Słyszałem dobre opinie o środku gruntującym na plamy z sadzy StoPrim LP http://www.sto.pl/pl/produkty/katalog-produktow/productdetail_291910839.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.11.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Jakie masz źródło spalin? Piec? kominek ? inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.11.2016 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2016 Okuj to blachą ocynkowaną.Aromaty nie przejdą.Wiosną/latem coś z tym zrobisz. Wiesz, ze to co zbudowano jest do du... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 24.11.2016 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Mam piec na węgiel , drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 24.11.2016 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 a komin systemowy czy tradycyjny z cegły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 24.11.2016 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Z cegły. Zaczęło się po wymianie pieca z 0.9kw na 12kw tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 24.11.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 zamiast rozbierania komina na wiosnę to może rozważ włożenie do kanału kominowego wkładu z kwasówki. natomiast kwestię zacieków potraktuj jakąś chemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.11.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 "Zaczęło się po wymianie pieca" W tym większym się bździ a nie pali.Komin wiecznie zimny to niedopalone frakcje się na nim skraplają i włażą w fugi. Poczytaj o BUFORACH ciepła.Pozwalają palić pełną mocą a to oznacza czysty komin.Wydaje mi się, że ten komin jest nie do uratowania. Zawsze będzie mocno pachniał.Trzeba by nowy postawić. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 24.11.2016 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Wydaje mi się że w małym bzdziło i zrobiła się smoła a ten większy mocno nagrzewa komin i ten kreozot rozpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.11.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 To Ty nigdy komina nie czyścisz? Bardzo mało danych. Nic tu na pewno wywnioskować się nie da.Zaproś jakiego kumatego od kotłów. Zobaczy co jest i coś doradzi.Przyczynę trzeba usunąć. Potem skutki. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksysiek 17.12.2016 17:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2016 Wymyśliłem,że dostawić trzeba komin z drugiej strony kotłowni po zewnątrz budynku.Z czego teraz to zrobić by uniknąć powtórki.Kocioł stalmarka juhas 12kW palę węglem i drzewem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts