Michal142 24.11.2016 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Cześć Potrzebuję Waszych opinii i pomocy. Zastanawiamy się z żoną nad zakupem mieszkania. Nie mamy konkretnych preferencji co do dzielnicy, a nawet bardziej utwierdzamy się w przekonaniu, że w czasie wolnym od pracy i innych obowiązków wolelibyśmy raczej uciec od miejskiego zgiełku. Zainteresowała nas propozycja developera LC Corp, która oferuje inwestycję w Ząbkach na ul. Powstańców 33. Pracujemy w Warszawie, więc dojazd z Ząbek do obecnych miejsc pracy nie byłby tak korzystny jak obecnie, lecz liczymy się z tym i w perspektywie próbowalibyśmy znaleźć pracę nieco bliżej. Nie jesteśmy z Warszawy i jak na razie to miasto nas do siebie nie przekonało...Jako osoby jeszcze nie do końca zdecydowane co do pozostania i osiedlenia się w Warszawie lub okolicach myślimy w przyszłości (kwestia 3-5 lat), aby wrócić w rodzinne strony i tam budować dom. Tak, czy inaczej mam pytania odnośnie pomysłu zakupu mieszkania w Ząbkach, a najlepiej odpowiedzą osoby, które faktycznie tam mieszkają\mieszkały lub mają znajomych. Różnica w cenie pomiędzy ~50-60m2 mieszkaniem w Warszawie, a Ząbkach to ponad 100 000 zł. 1. Zakładając, że kupilibyśmy mieszkanie w Ząbkach, a później mimo wszystko chcielibyśmy wrócić do siebie - czy ciężko znaleźć potencjalnego najemcę\nabywcę na mieszkanie w takiej lokalizacji ? 2. Jaki jest faktyczny czas dojazdu komunikacją do centrum Warszawy ? Może ktoś ma jakąś opinię o developerze LC Corp, o tej inwestycji w Ząbkach ? W miarę chęci i możliwości, proszę o odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elllenka 30.09.2017 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2017 Stary wątek i pewnie nieaktualny, no ale może ktos ma podobny problem, więc napisze co myślę. Mieszkam w Warszawie ponad 6 lat i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że kupno mieszkania w samej stolicy to jakaś porażka. To dobre dla ludzi, którzy zarabiają po 5000zl miesięcznie. Dla reszty to masakryczny kredyt na 30 lat. Innymi słowy zarobki często jak z prowincji a ceny mieszkań chore i ponoć idą w górę. osobiście odradzam kupno mieszkania w Wawie każdemu, kto naprawde dobrze nie zarabia. jak masz stałą prace na porządna umowe, a najlepiej w budżetówce z której prawie na 100% nikt cie nie wyrzuci, to ok. Jesli ktos juz zaklada opcje zmiany pracy to polecam dzielnice gdzie jest metro i kolejka, ale na obrzeżach - czyli Włochy, Ursus, Młociny, Wesoła, Wawer, Rembertów. Dojazd do Centrum - maks. 20 minut, ale czasem sa remonty trakcji kolejowych. Projekt PiS o przyłaczeniu pobliskich miast do Wawy nadal jest rozpatrywany, więc Piaseczno, Ząbki czy Pruszków moga jak najbardziej docelowo być Warszawą. Z Ząbek jedzie się do Wawy bezpośrednio i bez problemu - ok. 20-25 minut. Z otwocka np. ok. 35-40minut, ale to druga strefa i tez nie ma problemu. Teraz najlepsze - polecam tez obejrzec mieszkania w miastach do których dojeżdża TLK i IC - np. Sochaczew, Żyrardów, czy np. Mińsk Mazowiecki!!! Ceny nieporównywalnie niższe, a dojazd nawet w ok. 25 minut do Centrum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 01.10.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Stary wątek i pewnie nieaktualny, no ale może ktos ma podobny problem, więc napisze co myślę. Mieszkam w Warszawie ponad 6 lat i coraz bardziej dochodzę do wniosku, że kupno mieszkania w samej stolicy to jakaś porażka. To dobre dla ludzi, którzy zarabiają po 5000zl miesięcznie. Dla reszty to masakryczny kredyt na 30 lat. Innymi słowy zarobki często jak z prowincji a ceny mieszkań chore i ponoć idą w górę. osobiście odradzam kupno mieszkania w Wawie każdemu, kto naprawde dobrze nie zarabia. jak masz stałą prace na porządna umowe, a najlepiej w budżetówce z której prawie na 100% nikt cie nie wyrzuci, to ok. Jesli ktos juz zaklada opcje zmiany pracy to polecam dzielnice gdzie jest metro i kolejka, ale na obrzeżach - czyli Włochy, Ursus, Młociny, Wesoła, Wawer, Rembertów. Dojazd do Centrum - maks. 20 minut, ale czasem sa remonty trakcji kolejowych. Projekt PiS o przyłaczeniu pobliskich miast do Wawy nadal jest rozpatrywany, więc Piaseczno, Ząbki czy Pruszków moga jak najbardziej docelowo być Warszawą. Z Ząbek jedzie się do Wawy bezpośrednio i bez problemu - ok. 20-25 minut. Z otwocka np. ok. 35-40minut, ale to druga strefa i tez nie ma problemu. Teraz najlepsze - polecam tez obejrzec mieszkania w miastach do których dojeżdża TLK i IC - np. Sochaczew, Żyrardów, czy np. Mińsk Mazowiecki!!! Ceny nieporównywalnie niższe, a dojazd nawet w ok. 25 minut do Centrum! mieszkałem w żyrardowie i mieszkałem w skierniewicach - wszystko na trasie TLK. Dojazdy do warszawy to porażka - całe życie w pociągu. Niby kolejka jedzie te 40 minut ale trzeba doliczyć czas dojścia na stację i poczekania na pociąg. Nieważne czy lato czy zima - opóźnienia i awarie są standardem. Proponuje wejść na grupe na FB Łódź-Warszawa Ciężka Przeprawa i poczytać jak dojazdy wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rejczel89 09.06.2018 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Nie przesadzajmy, mimo wszystko mieszkajac na stałe w Warszawie, dobrze jest miec tutaj mieszkanie. Kupiłem apartament na Złotej 44 i nie mam na co narzekac. Wysoki komfort zycia,piekne nowoczesne budownictwo i szereg nowatorskich rozwiazan, ktore przyczyniaja sie do tego, ze zyje mi sie tutaj wygodnie, niezaleznie i luksusowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celyna 24.09.2019 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2019 O kurczę, ale na Złotej to już… kosmos. Myślę nad Wilanowem… ale tak niezablisko tego szkardztwa opatrzności, otworzyli Branickiego po remontach, więc może któreś z tych osiedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narzekacz 23.10.2019 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2019 No zależy kto jakie ma możliwości. Złota to na pewno świetne miejsce, ale nie dla zwykłych śmiertelników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts