kaszpir007 24.11.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Witam ! W projekcie miałem silikat 25cm (drążony lub pełny). Rozmawiałem z KB z uprawnieniami konstruktora i powiedział że nie ma problemu i można zmiejszyć grubość ścian , ale do minimum 15cm bo takie jest minimum z silikatów na śicnay konstrukcyjne ... Ja jednak stwierdziłem że najchętniej 18cm. Silikaty będę miał z "Silikaty Szlachata" . http://silikaty-szlachta.pl/silikaty,szlachta,2.html Hurtownia z której będę brał te zaoferowała mi najtaniej. Zastanawiam się jednak czy drążony silkat N18 będzie odpowiedni czy jednak szukać pełnego silkkatu 18cm ?Tyle że pełny jest już klasy 20 i sądzę że spoor droższy będzie ... Czy ma ktoś wybudowany dom z bloczków silikatowych drążonych 18cm ?Jakieś wady ? Jakieś problemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 24.11.2016 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Mam ściany nośne z silikatu (Grupa Silikaty) N18. U mnie było podobnie. Hurtownia miała najlepsze ceny na N18, bo to najlepiej schodzi. Jednak jakbym drugi raz budował, to brałbym pełne NP18. Lepsza akustyka, akumulacja ciepła i spokój psychiczny, jak np. wiercisz czy bruzdujsz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 25.11.2016 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 (edytowane) A czy ktoś jeszcze inny ma dom zbudowany z silikatów drążonych 18cm ??? PS. U mnie dopłata do pełnych bloczków 18cm wyniosła by 2400zł.Więc dużo ... Edytowane 25 Listopada 2016 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts