me_how 24.11.2016 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 Witam Nie bardzo wiem jak zrobić profile na krokwiach wykuszu/jaskółki widocznej na zdjęciu. Problem polega na tym, że jest tam wiele płaszczyzn, które składają się z 3 krokwi z czego dwie zewnętrzne są wspólne z kolejnymi płaszczyznami i przydałoby się na nich zrobić profile ud 30 spięte pchełkami. W ten sposób na zamontowanie poziomego profila zostanie mi tylko jedna krowa. Nie bardzo wiem czy mam tak robić bo moim zdaniem kiedy profil trzyma się na jednym wieszaku i dwóch profilach ud30, które zgodnie ze sztuką nie są do niczego przymocowane to nie stanowi zbyt mocnej konstrukcji. Szukałem zdjęć w internecie ale nie mogłem znaleźć. Czy możecie mi podpowiedzieć jak to wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 25.11.2016 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Nikt na forum nie wie...?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 26.11.2016 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Nie do końca rozumiem. Pytanie dotyczy koncepcji zabudowy czy rodzaju i sposobu wykonania termoizolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 26.11.2016 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Ocieplic najlepiej piana takie zakamarki.Jeśli chodzi o stelaż to poszukaj na youtube Gipskartonitd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 26.11.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Na yt nie ma sposobu na stelaż w takim daszku. Piany nie chce. Zdjęć na g też nie znalazłem. Dla tego postanowiłem zapytać fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 26.11.2016 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Pytanie dotyczy sposobu rozmieszczenia profili i wieszaków. Na yt nie ma sposobu na stelaż w takim daszku. Ogłądałem gipskartonitd ale on o takim daszku nic nie mówi. Piany nie chce. Zdjęć na g też nie znalazłem. Dla tego postanowiłem zapytać fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcus312 27.11.2016 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Czy takie piankowanie nie powoduje potem przez lata uwalnianie sie szkodliwych rozcienczalnikow:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strusp 28.11.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Fachowcem nie jestem, ale parę pomysłów mam:1) dodać krokiewkę albo i 2 w głębi wykuszu równolegle do tej co jest na zdjęciu -to rozwiąże część problemu- ale tylko część 2) montować wieszaki do sklepanych kawałków profili UD zamocowanych jako przedłużenie wieszaka do więźby. Obwiedniowy sufitowy na skosie ponacinać i w jednym kawałku zamontować. Zaraz przy nim tak samo profil od strony skosu. Skręcić je ze sobą. Wieszak prostopadły do podłogi dla sufitowego + prostopadły od więźby dla skosu.Granulat wystarczy, nie potrzeba pianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.11.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Czy takie piankowanie nie powoduje potem przez lata uwalnianie sie szkodliwych rozcienczalnikow:D Pianki sa szkodliwe w czasie aplikacji Po aplikacji i jakims tam okresie karencji jest bezpiecznie, w koncu ktoś te pianki do obrotu dopuścił. Jesli w deklaracje zgodnosci, normy i certyfikaty nie wierzysz, to musisz wyrzucic lodówke, wszelkie kanapy, meble, gdzie masz pianki, gąbki, plastiki. Nie uzywaja samochodów, nie lataj samolotami i nie rób zakupów w halach wielkopowierchniowych. Wszedzie tam panie pianki. Poczytaj też o tym co jest dodawane do wełny zeby miałą takie włąscicwości jakie ma. Albo do ekofibrów natryskowych papierów zeby sie trzymało i robactwo tego nie zezarło. itp. Samo eko normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.11.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Witam Nie bardzo wiem jak zrobić profile na krokwiach wykuszu/jaskółki widocznej na zdjęciu. Problem polega na tym, że jest tam wiele płaszczyzn, które składają się z 3 krokwi z czego dwie zewnętrzne są wspólne z kolejnymi płaszczyznami i przydałoby się na nich zrobić profile ud 30 spięte pchełkami. W ten sposób na zamontowanie poziomego profila zostanie mi tylko jedna krowa. Nie bardzo wiem czy mam tak robić bo moim zdaniem kiedy profil trzyma się na jednym wieszaku i dwóch profilach ud30, które zgodnie ze sztuką nie są do niczego przymocowane to nie stanowi zbyt mocnej konstrukcji. Szukałem zdjęć w internecie ale nie mogłem znaleźć. Czy możecie mi podpowiedzieć jak to wykonać? Jedna uwaga nie zwiazana z pytanie ale dotyczaca ocieplenia. Ta wysoka sciana po prawej to sciana zewnetrzna budynku czy działowa? Jesli działowa to domurowana pod krokwie chyba. Łobetnij ją bo nie włożysz ocieplenia pod krokwie czego potem bedziesz żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 28.11.2016 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Pianki sa szkodliwe w czasie aplikacji Po aplikacji i jakims tam okresie karencji jest bezpiecznie, w koncu ktoś te pianki do obrotu dopuścił. Jesli w deklaracje zgodnosci, normy i certyfikaty nie wierzysz, to musisz wyrzucic lodówke, wszelkie kanapy, meble, gdzie masz pianki, gąbki, plastiki. Nie uzywaja samochodów, nie lataj samolotami i nie rób zakupów w halach wielkopowierchniowych. Wszedzie tam panie pianki. Poczytaj też o tym co jest dodawane do wełny zeby miałą takie włąscicwości jakie ma. Albo do ekofibrów natryskowych papierów zeby sie trzymało i robactwo tego nie zezarło. itp. Samo eko normalnie. Opakowania do żywności z polipropylenu (PP) też ktoś dopuścił a gorzej szkodliwego syfu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 28.11.2016 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Jedna uwaga nie zwiazana z pytanie ale dotyczaca ocieplenia. Ta wysoka sciana po prawej to sciana zewnetrzna budynku czy działowa? Jesli działowa to domurowana pod krokwie chyba. Łobetnij ją bo nie włożysz ocieplenia pod krokwie czego potem bedziesz żałował. To ściana wewnętrzna/działowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 28.11.2016 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 To ściana wewnętrzna/działowa To jak napisałem, jeśli dobrze widze i jest dociągnieta do krokwi to sugeruję ja skrócic. 90% ekip od ocieplenia się nie zająknie i o ciepli ile się da. A z racji trudnego dostępu nawet to co miedzy krokwiami bedzie zrobione niedokladnie. Mostek gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 28.11.2016 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 To jak napisałem, jeśli dobrze widze i jest dociągnieta do krokwi to sugeruję ja skrócic. 90% ekip od ocieplenia się nie zająknie i o ciepli ile się da. A z racji trudnego dostępu nawet to co miedzy krokwiami bedzie zrobione niedokladnie. Mostek gotowy. Jest obcięta tak by ocieplenie się zmieściło. A macie może jakieś zdjęcia profili jak je wykonać w tym daszku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
me_how 29.11.2016 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2016 2) montować wieszaki do sklepanych kawałków profili UD zamocowanych jako przedłużenie wieszaka do więźby. Obwiedniowy sufitowy na skosie ponacinać i w jednym kawałku zamontować. Zaraz przy nim tak samo profil od strony skosu. Skręcić je ze sobą. Wieszak prostopadły do podłogi dla sufitowego + prostopadły od więźby dla skosu. Granulat wystarczy, nie potrzeba pianki Mógłbyś powyższe rozwinąć lub napisać prościej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts