peter 7474 24.11.2016 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 (edytowane) Witam , bardzo proszę o uwagi. 1, Tak wykonane ocieplenie murłaty jest prawidłowe ? Chodzi oto czy takie szczelne zamknięcie drewna w styro będzie ok.i czy papa zastosowana do izolacji przeciwwilgociowej pod murłatą może wchodzić w reakcje ze styro, pozdrawiam pp Edytowane 25 Listopada 2016 przez peter 7474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 27.11.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szklara 28.11.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Sam mam dylemat z zamknięciem szczelnym murłaty. Tylko, że miałem to robić paroizolacją. Po lekturze forum odpuszczam. A papa? Zależy jaką masz. Część reaguje, asfaltowe chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 30.11.2016 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Jak wykonać ocieplenie murłaty w moim przypadku? bardzo proszę o sugestie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 30.11.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Styropian do dachu .. a później wełna .. nie rób tak że styropian dasz pod blachę ..a pod będzie wełna.Styropian jako materiał o większym oporze dyfuzyjnym musi być od "środka .. a wełna od zewnątrz - jeśli chodzi o połać dachu.Chyba że masz wylewane stropy żelbetowe podddasza, to otul murłatę styropianem jak na rysowałeś .. będzie to poprawne przy stropach żelbetowych..przy poddaszu wełnianym nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 02.12.2016 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Wielkie dzięki, skosy są żelbetowe więc murłat obłoże styropianem szczelnie.Może jeszcze doradzicie jak w takim razie ocieplić ścianę szczytowa ponad skosami z zewnrz wiadomo styro do górnej granicy krokwi i od góry a czy od środka też przykleić styro ,a może dwa pierwsze rzędy ściany szczytowej przemurować jakimiś pustaczkami izolacyjnymi izomur czy jakoś tak.nie wiem czy zrozumiale to napisałem ,jeżeli będą jakieś wątpliwości to postaram się narysować o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 03.12.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Ścianę szczytową nie muruj - przejdź z izolacją na strop poddasza od razu - reszta sama Ci przyjdzie z czego i jak dasz radę- bo jeszcze czas nie zepsuć tego detalu - stawiając radiator. ISO mur drogi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 05.12.2016 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 Jak mam nie murować ściany szczytowej ??? przecież folią tego nie zasłonie:no:Przypuszczam że idealnie byłoby połączyć izolacje ściany ze stropem ale w jaki sposób wykonać ściane szczytową ,w okolicy wszyscy murują i stąd pomysł na zastosowanie izomuru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 11.12.2016 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2016 Dlaczego nie murować ściany szczytowej ,to z czego ją wykonać mógłbyś rozwinąć temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 24.03.2017 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Witam ,bardzo proszę znawców tematu i od razu przepraszam że zadaje być może dla nie których banalne pytania ale sam buduje swój domek a z budownictwem mam nie wiele wspólnego.1.Na krokwiach będzie nadbitka czy ocieplając ścianę dojechać styro do nadbitki czy pozostawić jakąś szczelinę wentylacyjną ,jeżeli tak to jak ją zabezpieczyć przed nie "chcianymi gośćmi".pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 24.03.2017 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Ja u siebie chwilowo mam wywyniętą siatkę zatopioną w kleju, ale docelowo czeka już kupiona siatka aluminiowa na owady. U mnie o tyle prościej, że bedzie podbitka, ale termin jej jeszcze nie znany dlatego siatka aluminiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 24.03.2017 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 (edytowane) Mam rozumieć że między nadbitką o styro muszę zostawić przerwę powiedzmy 2-3 centymetry i jakoś te szczelinę zabezpieczyć ,czy Ty te siatkę dajesz dopóki nie założysz podbitki czy już na stałe , nie bardzo rozumię. Edytowane 24 Marca 2017 przez peter 7474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 24.03.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Siatka aluminiowa na stałe będzie. Z braku czasu przed zimą nie zdążyłem jej zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peter 7474 24.03.2017 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Tylko jak taką siatkę zamontować w przypadku nadbitki ,może ktoś mógł by to na rysunku przedstawić.A błędem będzie jak dosunę styro do nadbitki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts