Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

nie da sie polecic dobrego produktu w cenie wyzej wymienionego, taki nie istnieje.

1 - tynk akrylowy...

2 - Anser

polaczenie tych 2 rzeczy powoduje jedno - bedzie tanio...

i nic wiecej nie powoduje.

Nie powoduje bedzie dobrze,

nie powoduje bedzie Pani zadowolona

nie powoduje bedzie trwale.

Powoduje tylko jedno - bedzie tanio

Jezeli chcesz uslyszec cos innego to niestety ale tylko pozostaje sluchac wesolych Panów, ktorzy odwiedzaja takze hurtownie i radosnie oznajmiaja "Jestem z firmy na A....., na B.... na M...., na K....."

I czesc z tych wesolych Panów posluguje sie tekstem: "Mamy produkty jakosci Caparol, STO, Dryvit tylko ze tansze... "

ale wystarczy zadac im kilka pytan i opcje sa dwie, albo Pan probuje wybrnac zmieniajac kolor z czerwonego na bialy lawirujac pomiedzy brakiem wiedzy a klamstwem, albo sie obraza i mowi sie ze sie czepiasz.... i ze "nikt o takie rzeczy nie pyta, a malo tego..." i tu uwaga cytat z takiego wesolego pana: "kupują jak pierdolnięci..."

Edytowane przez fighter1983

Fighter: z karty charakterystyki tynku akrylowego Anser (Ansergrlob) - nie ma w nim nic co by było "Produkt nie zawiera substancji sklasyfikowanych jako niebezpieczne w stężeniach wymagających uwzględnienia w karcie charakterystyki oraz składników, dla których ustalono dopuszczalne stężenia w środowisku pracy:" a o ile wiem i dyspersje akrylowe czy raczej styrenowo - akrylowe do bezpiecznych nie należą, a już biocydy na pewno. Ciekawe jaki jest udział tych składników w całej recepturze i dlaczego śladowy... (znaczy tak minimalny jak się da)

• 4 weeks później...

Przegrzebałam jeszcze fora, i znalazłam kilka bardzo ciekawych wątków, podobno jakiś czas temu firma Anser miała problem z pigmentami w tynkach, i bardzo niefajnie to rozegrali ( na zasadzie milczenia ). Zadzwoniłam do nich jeszcze bo chciałam się dowiedzieć czy wystawią mi gwarancję na piśmie. pytanie do was, czy taka gwarancja zabezpiecza mnie jako klienta? czy jest to bez znaczenia

Ps. sylikonowe też mogą być, do wiosny mam podjąć decyzje

Wybierz po prostu tynk, który broni się w długim okresie użytkowania. WIadomo, że są lepsze i gorsza, a te akrylowe nie należą do najlepszych. Ja zastosowałem u siebie silikonowy Tn 30 i nie spodziewam się jakichś rewolucji - natomiast akrylowy niestety nie dałby mi takiej pewności. Materiały budowlane też się zużywają, więc jak ktoś może Ci dać gwarancję? Na jak długo?