marcko 15.06.2018 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Dzięki za miłe słowa. Marcko, ja klej kładę na dwa razy. Najpierw siatka, później wyrównanie. Wg mnie nie da się tego zrobić na raz albo wymaga to masy dokładności i czasu. Ja zatapiam siatkę i ściągam klej najpierw w jedną a kładąc drugą warstwę duża paca (60cm) i w druga stronę. Wydaje mi sie, że tak najłatwiej uzyskać równą powierzchnie i jest po prostu szybciej. We dwóch dwie ściany kładliśmy w zasadzie jedno popołudnie. Jak bym to głaskał żeby uzyskać idealna powierzchnie pewnie nie zrobilibyśmy nawet jednej a efekt i tak nie był by zadowalający. dzięki o to mi chodziło i jakoś mnie pocieszyłeś w takim razie może podołam wyzwaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 17.06.2018 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Dzieki chilli banana i sory że dopiero teraz odpisuje ale ciężko ostatnio z czasem. Sama szyba ma wymiar 2,5x2,3m wiec wchodziła w grę tylko szyba hartowana 3x6mm. dzięki też mamy spore szyby, ale ciągle nad nimi rozkminiamy postępy super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 11.07.2018 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Długo mnie nie było ale powiększyła mi sie rodzinka w związku z czym była przerwa w budowaniu. A teraz postępy: Klej i siatka na ścianach bocznych Tył druga warstwa kleju: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 11.07.2018 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Front przykryty styro: A tu już wtopiona siatka: Niestety musiałem ominąć bramę. Później ją obrobię jak ją wkońcu wstawią prosto..... ale to już inna historia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 11.07.2018 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 No właśnie mam bramę: Wszystko pięknie tylko brakuje dwóch rolek (podobno nie było w zestawie) i w związku z tym nie mogę jej otwierać a do tego Panom sie trochę krzywo wstawiło przez co nie mogę jej narazie obrobić. Na dniach mają skończyć i poprawić, czekam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chilli banana 11.07.2018 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Gratki powiększenia rodzinki! Masakra z bramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 20.07.2018 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Czas na mała aktualizację. Generalnie na budowie byłem całe trzy popołudnia ale udało się cos podziałać z wentylacją: Wyciąg w kuchni Skrzynka rozdzielcza dla wyciągu Wiatrołap Generalnie miałem w planach roboty ziemne, GWC, Obudowę studni wraz z piwnicą itd ale pogoda nie sprzyja wiec trzeba robić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 20.07.2018 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Wyciąg w dużej łazience i mała łazienka i skrzynka rozdzielcza do nawiewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 20.07.2018 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Mam jeszcze duży dylemat co zrobić z odbiorem ścieków. Działka jest w strefie ochronnej ujęcia wód i do tego mam glinę a poniżej zwietrzeline więc oczyszczlnia drenażowa raczej odpada (zastanawiałem sie jeszcze nad filtrem piaskowym). Druga opcja to biologiczna tylko cena samej oczyszczalni to powyżej 6 tyś do tego i tak musze coś zrobić z woda czyli albo tunele rozsaczające, studnia chłonna albo zbiornik szczelny. na to ostatnie powinienem nawet legalnie zgłoszenie uzyskać, tylko robi sie z tego kwota powyżej 10tys i do tego prąd do zasilenia i ewnetualnego wypompowania wody ze zbiornika. Za takie pieniądze teoretycznie miałbym szambo i jego wywóz na najbliższe 8-10 lat. Od początku chciałem oczyszczalnie ale trochę martwią mnie te koszty. Może zrobić na razie szambo a później przerobić je na wstępny osadnik (da się tak?) i dalej dodać resztę. Sam już nie wiem co zrobić z tą kwestią. Wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_ 20.07.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Ja u siebie robię szambo... 10 m3 powinno styknąć. Do tego zamontuję lub zrobię jakiś czujnik, który będzie mnie informował o potrzebie opróżnienia. Dodatkowo zrobię takie przyłącze, że szambiarz, będzie mógł się doczepiać bez wjeżdżania na działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 03.08.2018 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Dzięki za odp. Kamil_ , pewnie tak na razie zrobię a później będę kombinował bo jednak eksploatacyjne oczyszczalnia mi sie lepiej kalkuluje. Mała aktualizacja, z uwagi na pogodę zajęliśmy się wnętrzem a prace ziemne przełożyłem na później: pierwsza dostawa pierwsze stelaże i sufity w małych sypialniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 03.08.2018 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) salon stelaż krzyżowy ekran (oczywiście klejony) i płyty 2x z moją mała wnęka na leda:) Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 03.08.2018 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) jest też korytarz i duża łazienka Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 03.08.2018 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) dokończyłem tez wentylację, zostało podpiąć główną rurę i kupić reku (tylko jakie????) Tu mam duży dylemat, nie chce wydawać dużej kasy bo w planach jest GWC żwirowe. Myślałem na ozone ale w wątku o tym reku wywiązała sie mała kłótnia i w zasadzie nie można z niego za wiele wywnioskować. Druga opcja to coś za 4tyś (np. mistair) ale czy on da rade przy żwirowcu i czy jest sens dokładać? Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 03.08.2018 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 Płyty powinny byc montowane z przesunięciem. jeden rząd zaczynasz całą a drugi z tego co odetniesz na końcu pierwszego albo tniesz płyt na pół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 03.08.2018 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) aiki dzieki za spostrzegawczość, płyty generalnie sa montowane z przesunięciem, w jednym pomieszczeniu się machnęliśmy i jeszcze dałem dwa zdjęcia z tego pokoju. Generalnie zaczynam pierwsza warstwę z ćwiartki a druga z całej i na przemian. W reszcie jest tak jak w łazience:) Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez Soczek1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
walec7_7 19.08.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Nabiera to kształtów Sprawnie idzie, zazdroszczę etapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 21.09.2018 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Czas wrócić z odmętów drugiej strony. Nie było kiedy pisać ale coś się działo. Na początek ciąg dalszy płyt KG, wiatrołap: garderoba mała łazienka ściany w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 21.09.2018 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 kuchnia salon z innej strony korytaż i wiatrołap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Soczek1212 21.09.2018 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Z drugiej strony korytarza ma być podświetlana wnęka wiec jest na razie zaszpachlowane: małe sypialnie: duża sypialnia: została ścianka w której docelowo mają się chować drzwi i kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts